Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)
Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)

Det hvite hus: Trump ba Abbas gjøre noe med palestinernes terrorbelønning

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas møtte Donald Trump i Det hvite hus.

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

I onsdagens møte mellom USAs president Donald Trump og palestinernes president Mahmoud Abbas ga den amerikanske presidenten beskjed om at de palestinske selvstyremyndighetene må stoppe oppvigleri til vold, slå ned på terrorisme og gjøre noe med terrorbelønningen. Palestinere som sitter i fengsel for terror og drap mot israelere blir belønnet med store pengesummer. Hvis terroristen dør i angrepet, vil myndighetene belønne terroristens familie, skriver avisen Times of Israel.

– President Trump uttrykte bekymring over utbetalinger til palestinske fanger i israelske fengsler som har begått terrorhandlinger, eller til deres familier, og understreket viktigheten av å løse denne utfordringen, uttaler Det hvite hus.

Det er første gang de to lederne møtes ansikt til ansikt. Tidligere på dagen, under en felles pressekonferanse i Det hvite hus, refererte Trump kun subtilt til den palestinske volden, som Israel mener er en av de største hindringene for fred.

– Det kan ikke bli noen varig fred hvis ikke det palestinske lederskapet snakker med én samlet stemme mot oppvigleri, vold og hat. Det finnes mye hat, men hatet vil forhåpentligvis ikke vare veldig mye lenger, sa Trump ved siden av Abbas.

Den palestinske presidenten hevdet at at de oppdrar sine ungdom, barn og barnebarn i en fredskultur. Men som MIFF har påpekt flere ganger; både i skolebøkene, på barne-TV og i andre sammenhenger opplæres palestinske barn til å hate israelere. Selv i helt nye skolebøker lærer palestinsk barn å bli martyrer.

Trump har invitert Abbas til Det hvite hus som en del av hans forsøk på å gjenopplive fredssamtalene mellom Israel og palestinerne. Det hvite hus sier i en uttalelse at de to lederne bekreftet forpliktelsen som både USA og de palestinske selvstyremyndighetene har for å oppnå en ekte og varig fred mellom partene.

– USAs president understreket at han føler seg personlig forpliktet til å hjelpe israelerne og palestinerne med å oppnå en omfattende fred, og at enhver fredsavtale bare kan være et resultat av direkte forhandlinger, sier Det hvite hus.

Som Trump tidligere har bemerket, viser uttalelsene fra Det hvite hus at den amerikanske presidenten er optimistisk med tanke på å mekle fram en løsning, men det er ikke kommet fram hvordan en velykket avtale eventuelt vil se ut. Trump og Abbas skal også ha diskutert å styrke sikkerhetssamarbeidet for å bekjempe terrorisme, i tillegg til hvordan den palestinske økonomien kan stimuleres.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart