Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Det hvite hus: Trump ba Abbas gjøre noe med palestinernes terrorbelønning

Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)
Donald Trump og Mahmoud Abbas i Det hvite hus 3. mai 2017. (Foto: Facebook)
Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas møtte Donald Trump i Det hvite hus.

I onsdagens møte mellom USAs president Donald Trump og palestinernes president Mahmoud Abbas ga den amerikanske presidenten beskjed om at de palestinske selvstyremyndighetene må stoppe oppvigleri til vold, slå ned på terrorisme og gjøre noe med terrorbelønningen. Palestinere som sitter i fengsel for terror og drap mot israelere blir belønnet med store pengesummer. Hvis terroristen dør i angrepet, vil myndighetene belønne terroristens familie, skriver avisen Times of Israel.

– President Trump uttrykte bekymring over utbetalinger til palestinske fanger i israelske fengsler som har begått terrorhandlinger, eller til deres familier, og understreket viktigheten av å løse denne utfordringen, uttaler Det hvite hus.

Det er første gang de to lederne møtes ansikt til ansikt. Tidligere på dagen, under en felles pressekonferanse i Det hvite hus, refererte Trump kun subtilt til den palestinske volden, som Israel mener er en av de største hindringene for fred.

– Det kan ikke bli noen varig fred hvis ikke det palestinske lederskapet snakker med én samlet stemme mot oppvigleri, vold og hat. Det finnes mye hat, men hatet vil forhåpentligvis ikke vare veldig mye lenger, sa Trump ved siden av Abbas.

Den palestinske presidenten hevdet at at de oppdrar sine ungdom, barn og barnebarn i en fredskultur. Men som MIFF har påpekt flere ganger; både i skolebøkene, på barne-TV og i andre sammenhenger opplæres palestinske barn til å hate israelere. Selv i helt nye skolebøker lærer palestinsk barn å bli martyrer.

Trump har invitert Abbas til Det hvite hus som en del av hans forsøk på å gjenopplive fredssamtalene mellom Israel og palestinerne. Det hvite hus sier i en uttalelse at de to lederne bekreftet forpliktelsen som både USA og de palestinske selvstyremyndighetene har for å oppnå en ekte og varig fred mellom partene.

– USAs president understreket at han føler seg personlig forpliktet til å hjelpe israelerne og palestinerne med å oppnå en omfattende fred, og at enhver fredsavtale bare kan være et resultat av direkte forhandlinger, sier Det hvite hus.

Som Trump tidligere har bemerket, viser uttalelsene fra Det hvite hus at den amerikanske presidenten er optimistisk med tanke på å mekle fram en løsning, men det er ikke kommet fram hvordan en velykket avtale eventuelt vil se ut. Trump og Abbas skal også ha diskutert å styrke sikkerhetssamarbeidet for å bekjempe terrorisme, i tillegg til hvordan den palestinske økonomien kan stimuleres.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart