Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

På pressekonferansen etter møtet tok Trump opp den palestinske terrorlønnen. (Foto: PA)
På pressekonferansen etter møtet mellom Trump og Abbas virket forholdet noe kjølig. (Foto: PA)

Trump skal ha vært rasende på Abbas

Den amerikanske presidenten skal ha skreket "din løgner" til palestinernes president.

Donald Trump skal ifølge den israelske TV-kanalen Channel 2 ha skreket til palestinernes president Mahmoud Abbas, da de to møttes i Betlehem under Trumps besøk i forrige uke. Ifølge TV-kanalen, som siterer en anonym amerikansk kilde, skal Trump ha skreket «du løy til meg i Washington da du snakket om ditt engasjement for fred, for israelerne har vist meg at du er personlig ansvarlig for oppvigleri».

Hendelsen skal ha sjokkert Abbas, som ble helt stille i flere minutter etterpå.

Da Abbas og Trump møttes for første gang i Det hvite hus 3. mai, uttalte Abbas på en felles pressekonferanse at han jobbet for å oppdra palestinske barn til fred.

– Jeg bekrefter for deg at vi oppdrar våre barn og barnebarn i en kultur av fred, sa Abbas til USAs president. Det tok ikke lang før Benjamin Netanyahu uttalte at det ikke var sant og Palestinian Media Watch samlet flere klipp fra palestinske myndigheters egen TV-kanal, som sto i grell kontrast til Abbas´ påstand.

Palestinske kilder avviser det som har kommet fram i Channel 2 og sier møtet mellom Trump og Abbas gikk rolig for seg. Men på en felles pressekonferanse etter møtet i Betlehem kom Trump med en uttalelse om at terror ikke må bli belønnet, noe som ble tolket som en tydelig henvisning til lønnen som palestinske selvstyremyndigheter betaler til dømte terrorister eller familien til terroristene.

– Fred kan aldri slå rot i et miljø hvor vold blir tolerert, finansiert og belønnet, sa Trump etter at møtet mellom han og den palestinske presidenten var ferdig.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart