Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Nekter å skifte navn på senter oppkalt etter terrorist som drepte 37 mennesker

Palestinske ungdommer foran det nye ungdomssenteret oppkalt etter en av tidenes verste terrorister. Nede til venstre er emblemet til den norske regjeringen synlig. Norge er en av dem som står bak opprettelsen av senteret. (Foto: Palestinian Media Watch)
Palestinske ungdommer foran det nye ungdomssenteret oppkalt etter en av tidenes verste terrorister. Emblemene til Norge og FN er også synlige, men de skal nå være fjernet. (Foto: Palestinian Media Watch)
Ungdomssenteret bryr seg lite om kritikken fra Norge, FN og det internasjonale samfunnet.

Det fikk stor internasjonal oppmerksomhet da det ble avdekket at et palestinsk ungdomssenter var oppkalt etter den palestinske terroristen Dalal Mughrabi. I 1978 ledet hun en terroraksjon i Israel. 37 mennesker mistet livet i angrepet. 12 av de drepte var barn. Norge og FN var med på å opprette senteret, men trakk støtten da navnevalget ble gjort kjent. Ingen av dem visste om navnet på forhånd.

– Glorifisering av terrorangrep er fullstendig uakseptabelt. Jeg tar på det sterkeste avstand fra at institusjoner på denne måten tar navn etter personer som har deltatt i terrorhandlinger. Dette er noe Norge ikke aksepterer å bli assosiert med, og det er uholdbart at norske bistandsmidler går til slike formål, uttalte utenriksminister Børge Brende i en pressemelding fra Utenriksdepartementet.

FN sa de ville ta grep for å hindre at lignende saker skulle dukke opp i framtiden.

– Glorifisering av terror eller gjerningspersonene bak heslige terrorhandlinger, er ikke under noen omstendigheter akseptabelt. FN har gjentatte ganger krevd en slutt på oppvigleri til vold og hat ettersom det er til hinder for fred, sier FN-sjefen.

Til tross for de sterke reaksjonene på navnevalget har ikke senteret noen intensjon om å skifte navn. I en uttalelse til det offisielle palestinske nyhetsbyrået WAFA sier senteret at de ser på Mughrabi som en «helt» og at det er helt uaktuelt å skifte navn.

– Vi har ingen intensjon om å gi etter for presset til å skifte navn, sier Sami Daghlas, som er leder av landsbyrådet som driver senteret. Palestinian Media Watch, som overvåker og oversetter palestinske medier, har oversatt intervjuet til engelsk. Det var også dem som først avslørte at senteret var oppkalt etter Dalal Mughrabi.

Lederen for landsbyrådet sier navnet er valgt «for å hedre en palestinsk helt som ofret seg for sitt land, og vi har derfor ingen intensjon å skifte navn uansett hva det koster oss». Det har heller ikke skremt dem at Norge vil kreve tilbakebetalt pengene de har bidratt med. Daghlas sier i intervjuet med WAFA at det bare dreier seg om noen få tusen dollar som ble brukt til å renovere og reparere bygningen.

– Vi vil aldri gi etter for press og utpressing, sier han til det palestinske nyhetsbyrået.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart