Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Lieberman: Abbas prøver å presse Hamas inn i en ny krig med Israel

Forsvarsminister Avigdor Lieberman sier rettens avgjørelse må respekteres. (Foto: Miriam Alster, Flash90)
Forsvarsminister Avigdor Lieberman mener Mahmoud Abbas forsøker å lokke Hamas inn i en ny krig. (Foto: Miriam Alster, Flash90)
Mener den palestinske presidenten kutter i strømforsyningene for å få Hamas til bristepunktet.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman sa torsdag at presidenten for de palestinske selvstyremyndighetene, Mahmoud Abbas, forsøker å utløse krig mellom erkefienden Hamas og Israel ved å kutte i strømforsyningen til Gazastripen. Abbas vil ikke lenger betale regningene for strømmen som Israel leverer til den palestinske enklaven og har bedt dem om å kutte i forsyningen. Israel har levert rundt 30 prosent av Gazas kraftbehov.

– Situasjonen på Gaza kan ikke fortsette for evig, sier forsvarsministeren.

Under en årlig regional sikkerhetskonferanse spådde Lieberman at Abbas kom til å øke presset ytterligere på Hamas for å presse dem til krig mot Israel. Abbas har den siste tiden forsøkt å få mer innflytelse over beboerne på Gaza. Siden Hamas tok kontroll over den palestinske enklaven i et voldelig kupp for ti år siden, har de to partene vært i konflikt. Foreløpig ser det ikke ut til at den vil ende med det første.

– Dette er en intern palestinsk krise som ikke ser ut til å ende. Abbas kommer snart til å kutte i lønninger til Gaza, leveranse av drivstoff og medisiner også. Han har en dobbel strategi: ramme Hamas og trekke dem inn i en krig med Israel, sier Lieberman.

Han forteller at Abbas handler ensidig og uten noen samordning med Israel eller Egypt. Sistnevnte har bidratt med diesel for å få et kraftverk på Gazastripen i drift. Det har gjort at situasjonen foreløpig ikke har kommet ut av kontroll. Beboerne på Gazastripen har nå bare noen timer med strøm tilgjengelig hver dag.

Professor Efraim Inbar ved Begin-Sadat-senteret for strategiske studier mener det ikke er noen strategisk eller moralsk grunn til at Israel skal levere gratis strøm.

– Hamas bruker strømmen som Israel leverer til å bygge terrortunneler og produsere våpen. Hva tvinger Israel til å hjelpe folk som støtter en organisasjon som er ute etter å ødelegge staten? spør Inbar. Han håper en tøff håndtering av saken fra Israels side kan føre til endret oppførsel fra Gazas ledere. Han peker på Tyskland som eksempel. Det ble et mer fredelig innstilt land etter at landet led fullt nederlag i andre verdenskrig. «Kanskje litt mørke vil hjelpe folkene i Gaza til å se lyset?» skriver Inbar i et innlegg hos Begin-Sadat senteret for strategiske studier.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart