Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Ismail Haniyeh fra Hamas ville ha vunnet over PA-president Mahmoud Abbas fra Fatah hvis det var valg i dag. (Foto: Wikimedie Commons og CC / Flickr.com)
Hamas´ Ismail Haniyeh og PA-president Mahmoud Abbas fra Fatah lover (igjen) et nytt valg. (Foto: Wikipedia/Flickr)

Palestinerne skal gå til urnene igjen

Hamas og Fatah er enige om å gjennomføre valg innen utgangen av 2018.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

De palestinske fraksjonene Hamas og Fatah skal ha blitt enige om å holde valg innen utgangen av 2018. Partene skal ha kommet til enighet under forsoningssamtalene i Egypts hovedstad Kairo, skriver avisen Ha’aretz.

Ifølge en uttalelse fra fraksjonene skal palestinernes president Mahmoud Abbas sette den endelige valgdatoen senere. Det er ikke første gang Hamas og Fatah er enige om å gjennomføre et valg, uten at valget har funnet sted.

Sist gang palestinerne gikk til urnene var i januar 2006. Da vant Hamas valget. I mars 2007 dannet Hamas en samlingsregjering med Fatah, men den brøt sammen etter bare tre måneder. Det endte med en blodig konflikt mellom de to fraksjonene og at Hamas tok full kontroll over Gazastripen.

Siden har partene vært i konflikt, men i oktober ble Hamas og Fatah enige om en forsoningsavtale. Israel er skeptiske til avtalen, da den ikke innebærer en avvæpning av Hamas eller en anerkjennelse av Israel.

Mahmoud Abbas ble valgt til president i de palestinske selvstyremyndighetene i 2005. Hans presidentperiode utløp i januar 2009, men har blitt sittende i påvente av et nytt presidentvalg skal avholdes.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart