Det originale og PA TVs manipulerte bilde.
Det originale og PA TVs manipulerte bilde.

Palestinske myndigheter misbruker Holocaust i propaganda mot Israel

Et fotografi som viser Holocaust-ofre fra andre verdenskrig presenteres som arabiske ofre på palestinsk TV-kanal.

Noen få dager før Israel og jøder over hele verden i dag markerer Yom HaShoah, minnedagen for Holocaust, har de palestinske selvstyremyndighetenes tv-kanal, PA TV, sunket til et nytt bunnivå ved å misbruke og utnytte Holocaust. Det skriver Palestinian Media Watch (PMW) i en artikkel publisert onsdag 11. april.

Saken handler om at PA TV har publisert en video med forfalskede bilder i forbindelse med at de palestinske selvstyremyndighetene denne uken markerer årsdagen for slaget om kontrollen over den arabiske landsbyen Deir Yassin.

For detaljer om hva som skjedde der les artikkelen Mytene om massakren i Deir Yassin.

PA TVs video starter med dette bildet. Arabisk tekst: "Deir Yassin-massakren."
PA TVs video starter med dette bildet. Arabisk tekst: «Deir Yassin-massakren.»

Et av bildene ble tatt 17. april 1945 i nazistenes konsentrasjonsleir ved Nordhausen i Tyskland og viser flere hundre døde kropper liggende på bakken. Det ble tatt noen dager etter at den amerikanske hæren nådde fram til leiren og befridde de gjenlevende fangene.

Hos PA TV har de med stor presisjon fjernet delene av bildet som viser likene i stripete uniformer, de amerikanske soldatene og bygningene rundt. Hensikten er å fremstille bildet som om det skal vise arabere drept av jøder i Deir Yassin.

Under bildet har de lagt inn teksten «Etter at de drepte og lemlestet kroppene til 250 kvinner, barn og eldre innbyggere.»

Et annet bilde som PA TV har forfalsket og brukt i videoen er fra flyktningeleirene Sabra og Shatilla i Libanon, der flere hundre palestinere ble drept av libanesiske kristne i 1982.

Ekte bilde: Massakren i Sabra og Shatilla. (Foto: Institute of Palestine Studies via PMW)
Ekte bilde: Massakren i Sabra og Shatilla. (Foto: Institute of Palestine Studies via PMW)

Også på dette bildet har PA TV fjernet soldater og bygninger og dermed fremstilt det som om det viser arabere drept av jøder.

Manipulert bilde: Blir presentert som ofre fra Deir Yassin.
Manipulert bilde: Blir presentert som om de skal vise arabiske ofre fra Deir Yassin.

En tredje løgn som PA TV serverer til sine seere er at de har følgende tekst under bildet: «Og de [jødene] brant kvinnene og barna i landsbyens ovner.»

PMW legger til at palestinske sivile ble drept i kampen om Deir Yassin, men at det er en fullstendig historisk forfalskning å hevde at jødiske soldater «brant kvinnene og barna i ovner.»

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart