Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Palestinsk politisjef ble suspendert etter at dette bildet spredde seg

Politisjef i Hebron Ahmed Abu al-Rub er suspendert etter at dette bildet dukket opp i sosiale medier. (Foto: Twitter)
Politisjef i Hebron Ahmed Abu al-Rub er suspendert etter at dette bildet dukket opp i sosiale medier. (Foto: Twitter)
Ahmed Abu al-Rub hjalp israelske soldater med å skifte dekk på en bil.

Den lokale politisjefen for de palestinske myndighetene (PA) i Hebron er suspendert etter at bilder av ham mens han angivelig hjelper israelske soldater med å skifte dekk er blitt spredt i sosiale medier.

Sjefen for PAs politistyrker Hazem Atallah suspenderte den lokale politisjefen Ahmed Abu al-Rub etter at bildene ble spredt og han har også beordret en undersøkelse av hendelsen, skriver nettavisen Times of Israel.

Bildene som ble spredt på Twitter og Facebook viser Abu al-Rub, politisjef i Hebron-området, på kne ved en israelsk militærbil med israelske soldater som står og ser på. Angivelig skal politisjefen ha hjulpet til med å skifte et ødelagt dekk, selv om bildene ikke gir noe klart bilde av hva som har skjedd.

På et av bildene kan man også se Kamal Makhamra, generalsekretæren i en lokal Fatah-avdeling, stå ved siden av Abu al-Rub og de israelske soldatene.

Makhamra sier i et intervju med Ma’an, palestinsk nyhetsside, at en gruppe fra Fatah og palestinske og humanitære tjenestemenn møtte på en gruppe soldater etter å ha gitt nødhjelp til en gruppe palestinere i Susya, en landsby i de sørlige Hebron-fjellene.

– Etter at vi var ferdige med dette arbeidet så forsøkte vi å forlate område, men det var en bil som tilhørte okkupasjonshæren som blokkerte veien. Vi forsto at dekket på kjøretøyet var ødelagt. Da spurte soldatene oss om vi hadde utstyr til å skifte dekk og vi ga dem utstyret, sier Makhamra og fortsetter:

– Deretter forsøkte soldatene å skifte dekket, men de klarte det ikke. Etter å ha ventet en lang stund oppsøkte politisjef Abu al-Rub soldatene og tilbydde dem hjelp. Han klarte å skifte dekket. Etter det forlot vi stedet, sier han.

Talsperson for det palestinske politiet vil foreløpig ikke si hva slags konsekvenser denne hendelsen kan få for politisjef Abu al-Rub.

– Vi må vente på resultatet av etterforskningen, sier Louay Zreikat.

Ibrahim Hamami, en kjent kritiker av palestinske myndigheter, skriver på Facebook at hendelsen er «skandaløs» og «skamfull». Palestinske medier har også diskutert om suspensjon er nok. Mange vil ha strengere straff.

Palestinske sikkerhetsstyrker og Israel jobber tett sammen på Vestbredden, men samarbeidet er upopulært hos mange palestinere. En undersøkelse fra 2015 viste at 64% av palestinerne ønsket at samarbeidet ble avsluttet. PA-president Mamhoud Abbas ønsker ikke å avslutte samarbeidet, da det bidrar til å stanse Hamas fra å etablere seg på Vestbredden.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart