Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Palestinere har mer tro på væpnet kamp enn diplomati med Israel

Tostatsløsningen har heller ikke stor støtte i den palestinske befolkningen.

En spørreundersøkelse utført av Palestinian Center for Policy and Survey research viser at det er stor støtte i den palestinske befolkning for væpnet kamp mot Israel. I en undersøkelse hvor 1270 palestinere har deltatt svarer 44% at de mener væpnet kamp er det mest effektive middelet for å få etablert en palestinsk stat. 28% mener forhandlinger er den mest effektive metoden, mens 23% mener ikke-voldelig motstand er det mest effektive.

Undersøkelsen ble gjennomført på Vestbredden og Gazastripen mellom 12. og 16. desember 2018. Feilmarginen oppgis å være på tre prosent.

Svarene fra de spurte viser at populariteten til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas fortsetter å falle både på Vestbredden og Gazastripen, mens Hamas øker i popularitet begge stedene. De voldelige protestene langs grensen og rakettangrepene mot Israel ser ut til å ha økt terrorgruppens popularitet blant palestinerne. Hvis det hadde vært presidentvalg i dag ville Hamas-leder Ismail Haniyeh vunnet over Abbas, ifølge undersøkelsen.

64% av de spurte vil at Abbas, som ble valgt til en fireårsperiode i 2005, men som har sittet ni år på overtid, skal trekke seg som president.

Undersøkelsen viser også at tilliten til de palestinske selvstyremyndighetene er tynnslitt. Hele 80% av de spurte mener institusjonen er korrupt.

Et overveldende flertall av de spurte (88%) mener palestinere som selger eiendom i Øst-Jerusalem eller Vestbredden til jøder er forrædere, mens 9% nøyer seg med å kalle dem korrupte og upatriotiske.

Nylig ble en palestiner dømt til 15 års hardt straffearbeid for å ha solgt eiendom til en jøde. Palestinere flest mener det ikke er straff nok. 64% av de spurte mener salg av land til jøder bør straffes med døden. Bare 22% mener fengselsstraff holder.

Undersøkelsen viser også at et flertall av palestinerne er motstandere av tostatsløsningen. 43% sier de er for en slik løsning, mens 55% er imot.

Men hvis de må velge mellom en tostatsløsning, enstatsløsning eller en annen løsning svarer 45% av de foretrekker tostatsløsningen. 22% ønsker en enstatsløsning mens 23% svarer at de foretrekker en annen løsning.

Andre funn i undersøkelsen kan du finne ved å klikke her.

Hamas-leder Ismail Haniyeh og PA-president Mahmoud Abbas fra Fatah. (Foto: Wikimedia Commons og det britiske utenriksdepartementet / Flickr.com / CC)
Hamas-leder Ismail Haniyeh og PA-president Mahmoud Abbas fra Fatah. Hvis det hadde vært presidentvalg i dag ville Hamas-lederen vunnet valget. (Foto: Wikimedia Commons og det britiske utenriksdepartementet / Flickr.com / CC)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart