Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Tenåring drepte to israelere – hylles som en helt

Det var 18 år gamle Omar Abu Laila som drepte to israelere på søndag. Tirsdag ble han selv skutt og drept.
19 år gamle Omar Abu Laila drepte to israelere i et terrorangrep i mars 2019. Nå hylles han som en helt. (Foto: Privat)
Terrorangrep gjorde 19 år gamle Omar Abu Laila til en helt i det palestinske samfunnet.

Før 17. mars 2019 var Omar Abu Laila bare en vanlig ukjent 19 år gammel palestiner. Nå er han et palestinsk symbol og en helt. Hvorfor ble han det?

Det ble han fordi han på denne dagen knivstakk og drepte den israelske soldaten Gal Keidan og skjøt og drepte tolvbarnsfaren Ahiad Ettinger. To dager etter terrorangrepet endte han opp i en skuddveksling med israelske soldater. Det endte med at 19-åringen skutt og døde som en «martyr».

Dette kunne vært slutten på historien, men det ble det ikke. Allerede innen to uker etter terrorangrepet hadde den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og Fatah gjort drapsmannen Omar Abu Laila til et nytt symbol og en rollemodell for palestinerne, skriver Nan Jacques Zilberdik, senioranalytiker i Palestinian Media Watch, i et innlegg publisert i avisen Jerusalem Post.

Dette er historien om hvordan de gjorde det.
De palestinske myndighetene har satt opp et minnesmerke etter terroristen som i mars drepte to israelere.
De palestinske myndighetene har satt opp et minnesmerke etter terroristen som i mars drepte to israelere. (Foto: PMW)

Bare tre dager etter at terroristen var drept gikk Mahmoud Al-Aloul, Abbas’ nestkommanderende i Fatah, offentlig ut og erklærte 19-åringen som en ny rollemodell for unge palestinere.

-Vi er ekstremt stolte. Dette er Omar Abu Laila, som tok sitt valg. Gjennom sitt valg representerer han dere alle, ale unge palestinere, sier Al-Aloul i en video som ble publisert på Fatahs Facebook-side. Dette er en side som har stor eksponering i det palestinske samfunnet, spesielt blant unge.

Neste dag kunngjorde Fatah at den palestinske byen Brukin hadde oppkalt en gate og et torv etter morderen. For å markere hvor viktig hyllesten av morderen er, publiserte Fatah selv et innlegg hvor de viste vedtaket og underskriftene til hver av bystyrets medlem som hadde stemt for navnevalget. I erklæringen til byrådet står det:

«For å hylle heroismen til martyren Omar Amin Abu Laila, har vi besluttet å navngi gaten som går til Omar Abu Laila-torvet… Omar Abu Laila-gaten».

Fra før har Fatah reist et monument med utsmykket med et bilde av terroristen og logoen til Fatah, hvor morderen blir hyllet som martyr. Også en moské i landsbyen Abwein har skiftet navn til terroristens navn.

Det tok mindre enn to uker fra dagen Abu Laila drepte to israelere til de palestinske selvstyremyndighetene og Fatah hadde gjorde han om til et palestinsk symbol og en rollemodell. De ulike begivenhetene hvor terroristen blir hyllet gjennom å få egne gatenavn og lignende er publisert i selvstyremyndighetenes egne aviser, TV-kanaler og Facebook-side.

Dette er et klassisk eksempel på hvordan PA og Fatah motiverer palestinere – og særlig ungdommer – til å gjennomføre terrorangrep og drepe israelere. De sender ut et signal til palestinerne om at terrorisme er den raskeste veien til berømmelse. Hvis du dreper israelere, så vil du får gater og moskeer oppkalt etter deg, monumenter vil bli reist til ære for deg og mennesker vil samles for å uttrykke sin beundring. Du vil bli den nye palestinske helten, skriver Zilberdik i innlegget sitt.

Ordføreren i Brukin, en by i distriktet hvor morderen kom fra, har forklart at de har navngitt gaten etter morderen for å «ivareta minnet om martyren» og at de var stolte over at han kom fra deres distrikt.

Tolvbarnsfaren Ahiad Ettinger og Gal Keidan ble drept av den palestinske 19-åringen.

Det hele blir ironisk. For samtidig som Fatah og PA viste sin beundring til denne terroristen, mottok den palestinske presidenten Mahmoud Abbas en gruppe studenter fra Harvard-universitet i USA. Abbas sa til studentene at PA avviser terrorisme. «Vi vil ikke velge en annen vei enn forhandlinger. Vi har inngått avtaler med 83 stater i verden.. på en sak: kampen mot terrorisme i verden, all former for terrorismer», sa Abbas samtidig som partiet hans hyllet terroristen som hadde drept to israelere få uker før.

Politikken til PA har alltid vært å presentere et budskap om fred til et utenlandsk publikum, men et annet budskap internt. Til sitt eget folk omfavner de og oppfordrer til terrorisme – stikk i strid med hva de sier til utlendinger. Det internasjonale samfunnet, i tillegg til israelere som regelmessig møter Abbas, burde slutte å lytte til hva Abbas sier og heller se nøye på hvordan PA og Fatah gjorde en ukjent tenåring om til et palestinsk symbol og en rollemodell på bare to uker – bare fordi han drepte to israelere. Det viser at uansett hva de sier til israelere og til et utenlandsk publikum – så fortsetter PA og Fatah å støtte terrorisme.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart