NB! Mindre enn 90 ledige billetter til Gamle Logen onsdag kveld

Bestill din billett nå for å få plass, det vil ikke bli solgt billetter ved inngangen!

Det var 18 år gamle Omar Abu Laila som drepte to israelere på søndag. Tirsdag ble han selv skutt og drept.
19 år gamle Omar Abu Laila drepte to israelere i et terrorangrep i mars 2019. Nå hylles han som en helt. (Foto: Privat)

Tenåring drepte to israelere – hylles som en helt

Terrorangrep gjorde 19 år gamle Omar Abu Laila til en helt i det palestinske samfunnet.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Før 17. mars 2019 var Omar Abu Laila bare en vanlig ukjent 19 år gammel palestiner. Nå er han et palestinsk symbol og en helt. Hvorfor ble han det?

Det ble han fordi han på denne dagen knivstakk og drepte den israelske soldaten Gal Keidan og skjøt og drepte tolvbarnsfaren Ahiad Ettinger. To dager etter terrorangrepet endte han opp i en skuddveksling med israelske soldater. Det endte med at 19-åringen skutt og døde som en «martyr».

Dette kunne vært slutten på historien, men det ble det ikke. Allerede innen to uker etter terrorangrepet hadde den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og Fatah gjort drapsmannen Omar Abu Laila til et nytt symbol og en rollemodell for palestinerne, skriver Nan Jacques Zilberdik, senioranalytiker i Palestinian Media Watch, i et innlegg publisert i avisen Jerusalem Post.

Dette er historien om hvordan de gjorde det.
De palestinske myndighetene har satt opp et minnesmerke etter terroristen som i mars drepte to israelere.
De palestinske myndighetene har satt opp et minnesmerke etter terroristen som i mars drepte to israelere. (Foto: PMW)

Bare tre dager etter at terroristen var drept gikk Mahmoud Al-Aloul, Abbas’ nestkommanderende i Fatah, offentlig ut og erklærte 19-åringen som en ny rollemodell for unge palestinere.

-Vi er ekstremt stolte. Dette er Omar Abu Laila, som tok sitt valg. Gjennom sitt valg representerer han dere alle, ale unge palestinere, sier Al-Aloul i en video som ble publisert på Fatahs Facebook-side. Dette er en side som har stor eksponering i det palestinske samfunnet, spesielt blant unge.

Neste dag kunngjorde Fatah at den palestinske byen Brukin hadde oppkalt en gate og et torv etter morderen. For å markere hvor viktig hyllesten av morderen er, publiserte Fatah selv et innlegg hvor de viste vedtaket og underskriftene til hver av bystyrets medlem som hadde stemt for navnevalget. I erklæringen til byrådet står det:

«For å hylle heroismen til martyren Omar Amin Abu Laila, har vi besluttet å navngi gaten som går til Omar Abu Laila-torvet… Omar Abu Laila-gaten».

Fra før har Fatah reist et monument med utsmykket med et bilde av terroristen og logoen til Fatah, hvor morderen blir hyllet som martyr. Også en moské i landsbyen Abwein har skiftet navn til terroristens navn.

Det tok mindre enn to uker fra dagen Abu Laila drepte to israelere til de palestinske selvstyremyndighetene og Fatah hadde gjorde han om til et palestinsk symbol og en rollemodell. De ulike begivenhetene hvor terroristen blir hyllet gjennom å få egne gatenavn og lignende er publisert i selvstyremyndighetenes egne aviser, TV-kanaler og Facebook-side.

Dette er et klassisk eksempel på hvordan PA og Fatah motiverer palestinere – og særlig ungdommer – til å gjennomføre terrorangrep og drepe israelere. De sender ut et signal til palestinerne om at terrorisme er den raskeste veien til berømmelse. Hvis du dreper israelere, så vil du får gater og moskeer oppkalt etter deg, monumenter vil bli reist til ære for deg og mennesker vil samles for å uttrykke sin beundring. Du vil bli den nye palestinske helten, skriver Zilberdik i innlegget sitt.

Ordføreren i Brukin, en by i distriktet hvor morderen kom fra, har forklart at de har navngitt gaten etter morderen for å «ivareta minnet om martyren» og at de var stolte over at han kom fra deres distrikt.

Tolvbarnsfaren Ahiad Ettinger og Gal Keidan ble drept av den palestinske 19-åringen.

Det hele blir ironisk. For samtidig som Fatah og PA viste sin beundring til denne terroristen, mottok den palestinske presidenten Mahmoud Abbas en gruppe studenter fra Harvard-universitet i USA. Abbas sa til studentene at PA avviser terrorisme. «Vi vil ikke velge en annen vei enn forhandlinger. Vi har inngått avtaler med 83 stater i verden.. på en sak: kampen mot terrorisme i verden, all former for terrorismer», sa Abbas samtidig som partiet hans hyllet terroristen som hadde drept to israelere få uker før.

Politikken til PA har alltid vært å presentere et budskap om fred til et utenlandsk publikum, men et annet budskap internt. Til sitt eget folk omfavner de og oppfordrer til terrorisme – stikk i strid med hva de sier til utlendinger. Det internasjonale samfunnet, i tillegg til israelere som regelmessig møter Abbas, burde slutte å lytte til hva Abbas sier og heller se nøye på hvordan PA og Fatah gjorde en ukjent tenåring om til et palestinsk symbol og en rollemodell på bare to uker – bare fordi han drepte to israelere. Det viser at uansett hva de sier til israelere og til et utenlandsk publikum – så fortsetter PA og Fatah å støtte terrorisme.

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart