Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Gaza/Vestbredden blant de farligste stedene i verden for LHBT-turister

Israel er det tryggeste landet i Midtøsten for LHBT-turister, mens resten av Midtøsten kan være farlig. (Foto: Flickr)
Mens Israel er det desidert tryggeste ferielandet i Midtøsten for LHTB-miljøet.

Reisenettstedet Asher & Lyric har publisert en liste over de farligste stedene i verden for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LHBT) å være turist. Ikke overraskende troner flere land i Midtøsten på toppen av denne listen.

Nigeria, Qatar, Jemen, Saudi-Arabia, Tanzania, Iran, Sudan, Malaysia og Malawi de ti farligste stedene i verden for LHBT-turister ifølge rapporten. De palestinske områdene Gaza og Vestbredden ligger også høyt oppe på listen, med en 15. plass over de farligste stedene. Egypt ligger på 20. plass.

Til sammenligning arrangerer Tel Aviv i Israel årlig den største Pride-paraden i hele Asia. Tel Aviv regnes som en av de mest vennlige byene i verden for mennesker i LHBT-miljøet. I år gikk 250.000 mennesker i Pride-paraden.

Qatar, som regnes som det nest farligste stedet i verden for LHBT-miljøet, skal arrangere fotball-VM i 2022. Landet straffer homoseksuell aktivitet med ett til tre år i fengsel, pisking eller henrettelse under landets sharia-lover.

Den israelske avisen Jerusalem Post skrev i januar om at Iran gjennomførte en offentlig henging av en mann anklaget for å være homofil. Ifølge en rapport som kom ut i 2008 har det iranske regimet henrettet mellom 4000 og 6000 lesbiske og homofile siden den islamske revolusjonen i 1979.

Sverige, Canada og Norge regnes som de tryggeste landene i verden for LHBT-turister. En komplett oversikt over listen finner du ved å klikke her.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart