Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Abbas er ansvarlig for voldsbølgen

Jared Kushner, arkitekten av Trumps fredsplan, hilser på Israels statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: GPO/Flickr)
Jared Kushner mener den palestinske presidenten oppildner til vold og terror.

Jared Kushner, svigersønn til USAs president Donald Trump, har vært hovedarkitekten bak Trump-administrasjonens fredsplan. Han mener den palestinske presidenten Mahmoud Abbas er ansvarlig for voldsbølgen vi har vært vitne til i Israel og Vestbredden den siste tiden, skriver Times of Israel.

Det skal Kushner ha sagt til journalister etter å ha orientert medlemmene i FNs sikkerhetsråd om fredsplanen, som kategorisk avvises av palestinerne.

– Han oppfordret palestinerne til raseri, selv før han hadde sett planen.

Torsdag ble det utført tre terrorangrep på kort tid. Først ble tolv soldater skadet, en kritisk, da en terrorist kjørte på dem med vilje. Bilisten ble senere funnet og pågrepet. Noen få timer senere ble en politibetjent skutt i armen i Gamlebyen i Jerusalem. Terroristen ble skutt og drept i en skuddveksling.

I et tredje terrorangrep samme dag ble det skutt etter en gruppe mennesker utenfor bosetningen Dolev på Vestbredden. En soldat ble lettere skadet i angrepet. Gjerningspersonene stakk av i bil og er fortsatt på frifot. I tillegg har tre palestinere blitt drept av israelske styrker som følge av opptøyer.

Palestinske ledere sier volden var et uungåelig resultat av det de mener er pro-israelsk skjevhet i planen, mens israelske tjenestemenn mener at palestinske myndigheter oppmuntrer sin egen befolkning til å utføre angrep.

PA-president Mahmoud Abbas har gjentatte ganger oppfordrer til opptøyer. (Skjermdump av video fra Youtube/Memri.org)

Israels statsminister Benjamin Netanyahu skal ha tatt direkte kontakt med president Abbas og bedt han om å stanse voldsoppfordringene.

– Dette vil ikke hjelpe deg. Ikke knivstikkingene, ikke bilangrepene, ikke snikskyttere og ikke voldsoppfordringene. Vi vil gjøre alt som er nødvendig for å trygge sikkerheten vår, sikre vår grenser og garanterte vår framtid. Vi vil gjøre dette med eller uten deg, skal Netanyahu ha sagt i en appell.

Kushner mener presidenten i de palestinske selvstyreområdene har satt seg fast i et blindspor ved å avvise planen før den en gang var offentliggjort.

– Jeg tror han var overrasket over hvor god planen var for det palestinske folk, men han har låst seg fast i en posisjon før planen kom ut og jeg vet ikke hvorfor han gjorde det, sier hovedarkitekten bak fredsplanen.

Trumps svigersønn sier videre at det palestinske lederskapet har en lang historie med å besvare ulike fredstilbud med oppfordringer om vold.

– Jeg tror det internasjonale samfunn er lei av denne oppførselen, sier han.

Kushner presenterte planen til FNs sikkerhetsråd torsdag 6. februar. Han beskriver det drøyt to timer lange møtet som «veldig konstruktivt».

I likhet med Trump sier han at denne planen kan være den aller siste sjansen palestinerne får til å etablere sin egen stat. Han oppfordrer det palestinske lederskapet til å stanse volden og gjenoppta forhandlingene.

Medisinsk personell på stedet hvor tolv soldater ble skadet i en påkjørsel 6. februar. (Foto: Magen David Adom)

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart