Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Noen eldre PLO-ledere har kampmentaliteten til marxist-leninistiske revolusjonære

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Robert O’Brien (t.h.) sammen med Trumps Midtøsten-forhandler og svigersønn Jared Kushner. (Foto: Matty Stern, USAs ambassade i Jerusalem, flickr)
- Med en ny generasjon palestinske ledere kan det bli en fantastisk framtid for palestinerne, sier USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Robert O’Brien.

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Robert O’Brien sier Trump-administrasjonen ønsker at palestinerne skal få sin egen stat.

– Vi ønsker å se palestinerne i deres egen stat med deres egen regjering, forhåpentlig en demokratisk regjering, og en som har økonomisk framgang, ved siden av Israel, sa O’Brien i et radiointervju torsdag 3. september.

O’Brien mener palestinerne har en «unik mulighet» til å oppnå en fredsavtale med Israel under lederskapet til president Donald Trump.

– Vi har stor troverdighet i forhandlingene til å arbeide med våre israelske venner for å sikre at det skjer. Så dette er en mulighet for palestinerne til å komme til forhandlinger og få en god avtale, sa O’Brien, ifølge Times of Israel.

De siste årene har PA-president Mahmoud Abbas og de palestinske selvstyremyndighetene nektet å ha noe med Trump-administrasjonen å gjøre. Abbas har også fordømt De forente arabiske emirater for å starte åpen normalisering med Israel.

– Problemet er med noe av det gamle [palestinske] lederskapet er skjult og knyttet til det gamle PLO, hvor man har den marxist-leninistiske revolusjonære stridsmentaliteten fra 1950- og 1960-årene, kommenterte O’Brien.

– Det vi trenger er en ny generasjon palestinske ledere, yngre palestinere som ønsker en god framtid for seg selv ved siden av sine arabiske brødre og deres israelske naboer, og det kan være en fantastisk framtid for palestinerne, la han til.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart