På bare to uker har Israel vaksinert 100.000 palestinske arbeidere med arbeidstillatelse i Israel. (Foto: COGAT)

Israel vaksinerte 100.000 palestinere på to uker

– Gledelige nyheter for den israelske og palestinske folkehelsen, sier COGAT.

IDFs koordinator for myndighetsaktiviteter i territoriene (COGAT), som styrer kontakten med palestinerne, sier at de har vaksinert 100.000 palestinske arbeidere i løpet av de to siste ukene, skriver Jerusalem Post.

– Jeg hyller arbeiderne for deres raske respons og vilje, noe som hjalp oss med å ta et nytt skritt for å stanse spredningen av COVID-19 i vår region. Dette er gode nyheter for både den israelske og palestinske folkehelsen og for økonomien, sier brigageneral Fares Atila, administrasjonsleder i COGAT.

Vaksinering av palestinere er de palestinske myndighetenes ansvar, men vaksineringen i de palestinske områdene går tregt og Israel ga derfor alle palestinere som har arbeidstillatelse i Israel tilbudet om vaksinering.

Om tre uker vil de få sine andre dose, som gjør at de blir fullvaksinert. Det ble satt opp 13 vaksinestasjoner i jødiske samfunn på Vestbredden som palestinerne kunne benytte seg av.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart