Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hamas anklager Abbas for et kupp

De palestinske selvstyremyndighetenes leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK / Flickr.com.)
De palestinske selvstyremyndighetenes leder Mahmoud Abbas. (Foto: Cabinet Office UK / Flickr.com.)
Nå innføres det unntakstilstand etter at det palestinske valget ble avlyst.

Sent på kvelden 29. april kunngjorde den palestinske presidenten Mahmoud Abbas at det som skulle bli det første palestinske valget på 15 år blir utsatt på ubestemt tid. Nyheten om det utsatte valget druknet litt i mediebildet etter katastrofen i Meron i Nord-Israel, som kostet 45 mennesker livet.

Men i de palestinske selvstyreområdene og på Gazastripen har det ikke gått upåaktet hen. Flere steder har det vært store protester. Nå erklærer Abbas unntakstilstand i de palestinske selvstyreområdene, skriver Israel Hayom.

Etter utsettelsen av valget har Hamas, terrorgruppen på Gazastripen som ville utfordret Abbas sitt Fatah-parti, anklaget den palestinske presidenten for å ha gjennomført «et kupp» mot partnerskapet deres. Både på Ramallah på Vestbredden og i Gaza by på Gazastripen har de protestert mot Abbas.

Mens Abbas har brukt situasjonen i Øst-Jerusalem som påskudd for å avlyse valget, mener kritikerne at den 85 år gamle presidentens beslutning snarere skyldes hans manglende vilje til å underkaste seg valgprosessen.

Stor splittelse i Fatah gjorde at mange fryktet at terrorgruppen Hamas ville vinne valget, som de også gjorde ved forrige valg i 2006. Utenrikspolitisk leder i EU, Josep Borrell, sier utsettelsen av det palestinske valget er «dypt skuffende». Så spørs det om EU og andre donorer vil kutte i den økonomiske støtten til de stadig mindre demokratiske selvstyremyndighetene.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart