Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Første høytstående møte mellom Israel og palestinerne på flere år

Forsvarsminister Benny Gantz (t.v.) møtte den palestinske presidenten Mahmoud Abbas ansikt til ansikt. (Foto: Flash90)
Men statsministerens kontor avviser at nye fredsforhandlinger er på gang.

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og Israels forsvarsminister Benny Gantz møttes søndag 29. august i Ramallah. Det er første gang på mange år at høytstående israelske og palestinske tjenestemenn møtes ansikt til ansikt, skriver Times of Israel. Møtet skjedde samme dag som statsminister Naftali Bennett kom hjem fra sitt møte i Det hvite hus.

«President Mahmoud Abbas møtte i kveld i Ramallah mr. Benny Gantz, hvor de diskuterte alle aspekter rundt palestinsk-israelske forhold», skriver Hussein al-Sheikh, en nær medarbeider av Abbas, i en melding på Twitter.

Gantz kontor har også kommet kommentert møtet og sier at de diskuterte sikkerhet, diplomati, økonomi og sivile saker i en omfattende samtale.

«Gantz fortalte [Abbas] at Israel er klar for en rekke tiltak som vil styrke PAs økonomi. De to diskuterte også sikkerhet og den sivile og økonomiske virkeligheten i Judea og Samaria og Gaza», skriver de i en uttalelse.

Statsminister Bennett har lovet å hjelpe den palestinske regjeringen, som sliter økonomisk, selv om han har utelukket at han vil jobbe for å etablere en uavhengig palestinsk stat. I en uttalelse fra statsministerens kontor mandag påpekes det at møtet mellom Gantz og Abbas handlet om sikkerhetsspørsmål, ikke starten på nye fredsforhandlinger.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart