Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Dette er budskapet som palestinske skolebarn blir møtt med på skolene. Denne reklamen for boikott av israelske produkter viser en gutt som drikker en israelsk melk og som ender opp med å få hjernen skutt ut. Reklamen er synlig på flere palestinske skoler. (Foto: Palestinian Media Watch)

PAs budskap til barn: Hvis du kjøper israelske produkter finansierer du din egen morder

En plakat som er avbildet av PAs utdanningsdepartement fremstiller israelske varer som dødelige.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Utdanningsdepartementet i de palestinske selvstyremyndighetene (PA) intensiverer sin hatkampanje mot Israel. Ved å bruke grafiske og grusomme bilder på skolene fremstiller de det som om Israel med vilje dreper palestinske barn. Samtidig advarer de barn mot å kjøpe israelske produkter, da det vil finansiere deres egne drapsmenn.

På flere palestinske skoler er det nå hengt opp plakater hvor det oppfordres til boikott av Israel. Plakatene inneholder et budskap som lærer barna at israelske varer er «dødelige» og at ved å kjøpe dem så vil man finansiere israelske drap på palestinske barn, skriver organisasjonen Palestinian Media Watch.

I en plakat som henger på en skole drikker en ung gutt et israelsk melkeprodukt, og som et resultat av det blir hans hjerne blåst ut av en kule. Teksten på reklamen advarer: «Vær forsiktig! Dødelige israelske varer.» En annen plakat på skolen er en del av PAs kampanje om boikott av alle israelske produkter.

Palestinske skolebarn får lese at de bidrar til å finansiere drap på palestinere ved å kjøpe israelske varer.

På en annen annonse som PA har hengt opp på skolene sine ser man israelske melkekartonger som drypper blod med teksten: «Jeg boikotter.» På en annonse ser man en israelsk melkekartong som kaster en skygge i form av en rakett.

Slike bilder forsterker PAs injurier om at Israel målrettet angriper palestinere og palestinske barn, og at hvis de kjøper israelske produkter, som for eksempel melk, så finansierer de israelernes drap på palestinere. Palestinske skolebarn blir også oppfordret til å signere erklæringer om at de «lover å følge» boikotten av israelske produkter.

PAs økonomi er tett integrert med Israels økonomi. Ifølge PAs statistiske sentralbyrå kommer 55% av PAs import fra Israel, mens 81% av eksporten går til Israel. Man oppfordrer altså til boikott av en økonomi man selv samhandler med. Å lære palestinske barn å boikotte israelske produkter, selv uten anklager om at Israel angriper barn, tjener derfor ingen praktisk hensikt, men handler mer om å demonisere Israel for demoniseringens skyld.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart