Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Mahmoud Abbas på PA TV 17. januar 2022. (Skjermdump via PMW/ YouTube)

Abbas: – Kristne og muslimer «kjemper sammen mot sin fiende»

- Vi kommer til å bli i dette landet for alltid, mens angriperne [jødene] ikke hører hjemme i Jerusalem eller noen steder her, sier PA-president Mahmoud Abbas.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

17. januar hadde PA-president Mahmoud Abbas et møte med den gresk-ortodokse patriarken Theophilos III. I forbindelse med møtet ble en uttalelse av Abbas sendt på palestinske myndigheters offisielle tv-stasjon.

«Vi vet at det viktigste sionistiske målet er å tømme dette landet for dets kristne og muslimer. De [jødene] ønsker ikke noen andre her enn seg selv. De kristne før muslimene, fordi de kristne var her i dette landet før muslimene… De kristne er brødrene til muslimene. De feirer sammen, de lider sammen, lever sammen, arbeider sammen og kjemper sammen mot deres fiende, fordi de har vært eierne av dette landet så lenge det har eksistert… Vi kommer til å bli i dette landet for alltid, mens angriperne [jødene] ikke hører hjemme i Jerusalem eller noen steder her, sa Abbas.

Det er Palestinian Media Watch som har publisert og oversatt klippet fra PA TV.

Ledere i palestinske selvstyremyndigheter benekter regelmessig jødenes historiske tilknytning til Jerusalem og landet Israel. Drømmen om en framtid uten Israel – uten en jødisk stat i området – blir dyrket fram i palestinsk skole, kulturliv og offisielle medier. Denne anti-jødiske agendaen blir støttet gjennom Norges generelle budsjettstøtte til palestinske selvstyremyndigheter.

Misfornøyde palestinere krever valg

Det brygger opp til opprør mot det palestinske lederskapet, men president Mahmoud Abbas ser ikke ut til å ville gi fra seg noe av makten sin.

Palestinerne søker støtte hos Putin

Det vil være en ulykke for palestinerne hvis de nok en gang havner på feil side i en stor konflikt, skriver kommentator Harald Stanghelle i Aftenposten.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart