Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Mahmoud Abbas til paven: – Israel angriper de hellige stedene i Jerusalem

De palestinske myndighetene avslører sin antisemittiske ideologi. (Foto: Skjermbilde fra PMW)
Finansiert med skattepengene dine oppfordrer de palestinske myndighetene kirken til å hate Israel.

Under dekke av bekymring for pavens helse, brukte presidenten og formannen for de palestinske selvstyremyndighetene (PA) Mahmoud Abbas sin telefonsamtale med paven til å oppfordre kirken til å hate Israel, skriver Palestinian Media Watch (PMW).

Abbas gjentok PAs falske anklager om at Israel «angriper» de kristne og muslimske hellige stedene i Jerusalem.

PMW har fulgt PAs anti-israelske propaganda i flere år. PA liker å anklage Israel for å vanhellige de hellige stedene i Jerusalem – betalt av dine skattepenger.

Se for eksempel dette klippet fra 2019:

Her er utdrag fra Abbas’ samtale med paven i 2022:

«Hans eksellense [Abbas] oppdaterte pave Frans om angrepene mot de kristne og muslimske hellige stedene – spesielt Den hellige gravs kirke og den velsignede Al-Aqsa-moskeen.» [PA offisielle TV-nyheter, 12. juli 2022].

PMW har gjentatte ganger dokumentert at PA ikke legger skjul på sin antisemittiske ideologi og kaller tilstedeværelsen av jøder på de hellige stedene for «invasjon», «innbrudd», «angrep», «forurensing» og «vanhelligelse».

I mars 2019 sa PA-president og formann Mahmoud Abbas: – De israelske okkupasjonsstyrkene begår undertrykkelse og vilkårlige handlinger for å slette identiteten til Den hellige by, endre dens åndelige og historiske egenskaper, skjende helligheten til våre hellige steder – både muslimske og kristne, presse beboerne, de besøkende og tilbederne. Al-Aqsa-moskeen er under invasjon hver dag. [PA offisielle TV-nyheter, 31. mars 2019]

I mai 2022 sa PLOs palestinske nasjonalrådsleder Rawhi Fattouh: – Jerusalem er vårt, det edle hellige stedet (tempelhøyden) er vårt, Den hellige gravs kirke er vår, Vestmuren er vår. Alt er sammen er vårt. Derfor vil vi ikke la okkupasjonen besmitte de hellige stedene. [PAs offisielle TV-kanal, Dagens tema, 9. og 10. mai 2022]

  • Innbrudd/invasjon/angrep av Al-Aqsa-moskeen – PA og deres ledere hevder at hele Tempelhøyden er en integrert del av Al-Aqsa-moskeen. Det er derfor de kaller enhver tilstedeværelse av jøder på høyden «invasjon». Det skal nevnes at jøder som besøker Tempelhøyden bare går inn i noen deler av de åpne områdene og ikke går inn i Al-Aqsa-moskeen eller Klippedomen. Israelsk politi forbyr jødisk bønn på Tempelhøyden på grunn av trusler om vold fra palestinere.
  • Les om det jødiske folk historie i Jerusalem her.
  • Les om det jødiske folks og Israels historie her.

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart