Hundrevis av mennesker deltok i begravelsen til den israelske soldaten Bar Falah 14. september 2022. (Foto: Flash90)

Fatah kunngjør retur til terrorisme

Vil det få konsekvenser for pengestrømmen?

Onsdag 14. september ble den israelske majoren Bar Falah (30) drept i skuddveksling med to palestinske terrorister. En av terroristene jobbet i de vestlig-støttede sikkerhetsstyrkene til palestinske myndigheter (PA).

Men i stedet for å fordømme drapet på den israelske offiseren, har PA gjennom offisielle medier og Fatah, som begge ledes av den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, hyllet angrepet og terroristene bak det.

Men det som kanskje var mest oppsiktsvekkende etter angrepet var at Fatah offisielt kunngjorde at de returnerer til terrorisme igjen.

Ikke lenge etter angrepet publiserte Fatah en video på sin offisielle Facebook-side hvor det hyller terrorangrepet. I løpet av videoen kom det en tekst på skjermen med tre betydningsfulle budskap:

  1. Al-Aqsa-martyrenes brigade kunngjør offisielt sine operasjoner [et annet ord for terrorangrep]
  2. Fatah-bevegelsen står bak operasjonene til sin militære ving [Al-Aqsa-martyrenes brigade]
  3. Fatah-ledelsen kunngjør at de har returnert til fasen med væpnet kamp [Fatahs eufemisme for terror]

Al-Aqsa-martyrenes brigader er internasjonalt utpekt som en terrororganisasjon. I årevis har USA, Europa og andre økonomiske støttespillere til de palestinske myndighetene (PA) forsøkt å skille mellom Fatah, som ledes av PA-leder Abbas, og deres terrorgren.

Terroristene, en av dem i PA-uniform, hylles på en offisiell Fatah-side.

Den israelske organisasjonen Palestinian Media Watch (PMW) har hele tiden argumentert for at dette skillet er falskt og kunstig. Nå ser også Fatah ut til å bekrefte at de er én organisasjon og at Fatah tar æren og ansvaret for morderiske terrorangrep utført av sin væpnede gren.

Den tredje delen av Fatahs kunngjøring er også svært betydningsfull. I årevis har PMW rapportert at Fatah regelmessig har erklært at pausen i den «væpnede kampen» – deres eufemisme for terror – mot Israel er midlertidig og at fasen med «væpnet kamp» vil fortsette. Nå har Fatah offisielt kunngjort at de har returnert til terror.

En slik kunngjøring burde føre til store implikasjoner for den internasjonale finansieringen av PA/Fatah. Det kan også forklare hvorfor Fatah fjernet videoen fra sin Facebook-side kort tid etter at den ble publisert. PMW lastet ned videoen og teksten den før den ble fjernet.

Men selv om videoen ble fjernet, publiserte Fatah flere andre innlegg som hyllet terroristene og angrepet deres mot den israelske soldaten.

USA og vestlige land finansierer de palestinske sikkerhetsstyrkene, for at de skal bekjempe terror mot Israel. Likevel erkjenner PA at en ansatt i sikkerhetsstyrkene gjør det motsatte – nemlig begår terror mot Israel.

Det er heller ikke første gang at medlemmer av PAs sikkerhetsstyrker er involvert i terror. PMW har rapportert om mange eksempler hvor medlemmer av sikkerhetsstyrkene til PA er involvert i terrorisme.

Men dette er første gang på offisielt palestinsk TV og andre offisielle kilder at terror fra en i sikkerhetsstyrkene anerkjennes – og hylles.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart