Et stort rødt skilt advarer om at det er forbudt for israelske statsborgere å gå inn i område A i Judea og Samaria (Vestbredden), hvor de palestinske selvstyremyndighetene har full kontroll. Det er farlig for jøder å kjøre inn i område A. (Foto: Hendrik Wieduwilt, 23. mars 2015, flickr)

To israelske kvinner med små barn reddet fra lynsjing i Nablus

Mødrene og deres små barn ble tatt til fange av væpnede palestinske terrorister - heldigvis ble de reddet av PA sikkerhetsstyrker som overleverte dem til IDF.

To israelske mødre med små barn kjørte inn i den palestinske byen Nablus i Judea og Samaria (Vestbredden), som tilhører de palestinske selvstyremyndighetene (PA).

Kvinnene og deres små barn ble tatt til fange av væpnede palestinske terrorister før de ble reddet ut av byen av PAs sikkerhetsstyrker, skriver Yediot Ahronot.

PAs sikkerhetsstyrker overleverte kvinnene og barna deres til israelske styrker.

Mødrene forventes å bli avhørt av det israelske forsvaret (IDF) om hvorfor de kjørte inn i Nablus bare timer før Yom Kippur-fasten (den viktigste høytiden i den jødiske kalenderen) og i en tid med økte spenninger i Judea og Samaria. Israels interne sikkerhetstjeneste, Shin Bet, rapporterer en økning på 47 % i antall rapporterte skytinger den siste måneden.

I en av to skyteepisoder som ble rapportert i utkanten av Nablus tidligere denne uken, angrep palestinske terrorister et bosettermøte. En IDF-soldat ble lettere skadet i beskytningen.

I et annet skyteangrep nær Ramallah ble to palestinere drept av IDF da de forsøkte å treffe israelske tropper.

I skrivende stund er 18 israelere drept i palestinske terrorangrep i år.

Denne artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart