USAs ambassadør Tom Nides ved grensestasjonen Allenby 2. april 2023. (Foto: Twitter)

Nå blir internasjonale reiser lettere for palestinerne

Grensestasjonen Allenby mellom Vestbredden og Jordan blir nå døgnåpen fem dager i uken.

Åpningstidene ved grensestasjonen Allenby mellom Vestbredden og Jordan er blitt utvidet, varslet Tom Nides, USAs ambassadør i Israel, på Twitter 2. april. Ifølge ambassadøren skal grensestasjonen ha døgnåpent fem dager i uken.

– Dette er en seier både for palestinere og israelere, skriver Nides. Han takker flere israelske ledere for at dette ble mulig.

Når palestinere på Vestbredden skal på utenlandsreise, krysser de som oftest Allenby-broen over til Jordan, for å fly fra den internasjonale flyplassen i Amman. De siste to tiårene har grensetasjonen vært åpen fra 08.00 til 23.30 på ukedager og 08.00 til 15.30 i helger. De som har hatt tidlige flyavganger fra Amman har blitt tvunget til å betale for hotell eller tilbringe natten på flyplassen, skriver Times of Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart