Godkjenner havnereform

Med et flertall på 53 mot 33 stemmer, godkjente nasjonalforsamlingen Knesset havnereformen til finansminister Benjamin Netanyahu onsdag. Som ved finansdepartementets godkjennelse av reformen, har havnearbeiderne motsatt seg avgjørelsen, i følge Jerusalem Post.
Opposisjonspartiet National Union stemte for forslaget, og Haim Katz var den eneste fra Likud som stemte imot. United Torah Judaism avsto fra å stemme, men partimedlem Ya’acov Litzman støttet forslaget ved en forhåndsstemme.
En gruppe på 200 havnearbeidere fra Ashdod møtte deres kolleger i Haifa tidlig onsdag morgen, for å vise solidaritet og oppfordre dem til å streike.
Mens arbeiderne i Ashdod og Eilat gikk ut i streik allerede da finansdepartementet godkjente planene, bestemte arbeiderne i Haifa seg for å fortsette å jobbe.
Havnereformen til finansministeren går ut på å privatisere havnene på lang sikt for å senke antallet streiker og øke lønnsomheten. Netanyahu har tidligere hevdet at de gjentatte streikene fra havnearbeiderne skader Israels ansikt utad. (KOB, 15.07.04)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart