Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Israel Beiteinu

Partileder: Avigdor Lieberman

Stiftet: 1999
Antall Knesset-medlemmer etter valget i 2009: 15
Politisk plassering: Sentrum-høyre
Ideologisk grunnlag: Zionistisk, sekulært, liberalistisk i økonomisk politikk.
Kampsaker: Arbeider for å gjøre Israel til et mer sekularisert samfunn.

Israel Beiteinu betyr «Israel vårt hjemland». Det er et parti som hovedsakelig har russisk-jødiske immigranter som sin målgruppe.

Partiet gjorde et rekordgodt valg i 2009, da det endte opp med 15 Knesset-representanter. Er nå Knessets tredje største parti og regjeringens nest største. Innehar makten over det viktige utenriksdepartementet, med partileder Avigdor Lieberman som utenriksminister.

Har under den siste runden med fredsforhandlinger med palestinerne vist seg å være det kanskje mest misforståtte partiet i vestlig presse, sammen med Shas. Det er en vanlig oppfatning hos journalister i Vesten at Israel Beiteinu er imot forhandlinger med palestinerne og at de blander religion i politikken. Dessuten framstilles partiet som en del av høyrefløyen og som ultranasjonalistisk.

I virkeligheten er partiet et sekularistisk parti, som har fremmet flere forslag i Knesset som har frustrert det jødisk-religiøse Israel. Blant annet ønsker de at flere ultraortodokse skal delta i militærtjeneste, gjennom å frata dem unntaksretten. Dessuten har alltid partiet støttet en tostatsløsning. De ønsker å beholde de største bosetningene på Vestbredden, i bytte mot at arabiske områder i Israel blir overgitt til palestinerne. Alt dette går på tvers av standpunkter på høyresiden i Israel.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart