Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

LIKUD ETTER VALGET

På denne siden samler vi nyhetsnotiser om Likud i etterkant av Knesset-valget 2006.

LIKUD-TOPPER:
Vil vippe Netanyahu av pinnen
De tidligere Likud-ministrene Silvan Shalom, Limor Livnat og Dan Naveh samlet seg i hjemmet til Shalom onsdag ettermiddag, for å diskutere hvordan de kan felle partileder Benjamin Netanyahu.
Partilederen har selv uttrykt at han ønsker å fortsette i stillingen, på tross av at Likud falt fra 38 mandater i 2003-valget, til 11 mandater etter tirsdagens valg. Men Shalom, Livnat, Naveh og andre partitopper, ønsker å presse ham til å innrømme at han har mislyktes i valgkampen og gi seg i politikken, hevder Jerusalem Post.
– Nasjonen sa nei til Netanyahu og ikke til Likud, så han må bort. Om han ikke selv fjerner seg, er vi nødt til å gjøre det, sa en av deltakerne på møtet.
Avtroppende Knesset-medlem Uzi Landau er en av dem som støtter partilederen. Han mener Netanyahu må få bedre tid til å kunne rehabilitere partiet og at en opphetet debatt blant lederskapet i partiet, kun vil gi mer hodebry.

LIKUD:
Frykter økonomisk kollaps
Partileder Benjamin Netanyahu må komme til å gjennomføre drastiske tiltak for å stabilisere Likud-bevegelsen. Etter valgkollapsen onsdag kommer organisasjonens gjeld til å øke med flere millioner kroner, hevder partikilder overfor Yedioth Aharonoth.
– Gjelden vår kan komme til å bli høyere enn den Arbeiderpartiet har og dramatiske tiltak må bli tatt i Likud, sier kilden.
Arbeiderpartiets gjeld har holdt seg stabilt på rundt 150 millioner kroner i flere år. Nå må Likud-partiet vurdere å sparke flere ansatte og stenge flere partikontorer rundt i landet, for ikke å selv havne i en gjeldsklemme.

HØYRESIDEN:
– Sharon har knust oss
Israels politiske høyreside er ikke særlig fornøyd med tirsdagens Knesset-valg. Flertallet i nasjonalforsamlingen går inn for en tilbaketrekning fra Vestbredden.
– Høyresiden har blitt spredt i alle retninger. Likud kollapset, sa en høyreving-politiker til Yedioth Aharonoth etter at valgresultatet ble klart. «Ariel Sharon klarte å knuse høyresiden. De som mislyktes totalt var Likud. Ariel Sharon klarte å knuse dem og fikk befolkningen til å avsky [Benjamin] Netanyahu,» sa en annen.
De ultraortodokse- og høyreving-partiene vant til sammen 51 seter i Knesset, Shas fikk 13, Israel Beiteinu 11, National Union-NRP 9 og United Torah Judaism oppnådde 6 mandater. I 2003-valget fikk den samme blokken tilsammen 67 seter.

BENJAMIN NETANYAHU:
Vil «rehabilitere» Likud-partiet
– Jeg har til hensikt å fortsette den veien som vi såvidt har begynt på, slo Likud-formann Benjamin Netanyahu fast, i en tale på partiets valgvake tirsdag. Talen ble holdt etter at mediene offentliggjorde valgdagsmålingene, hvor Likud kun ser ut til å oppnå mellom 10 og 12 mandater.
Den tidligere finansministeren hevder han ønsker å forbli i partiet «for å kunne sikre at bevegelsen blir rehabilitert. Jeg tviler ikke på at dersom vi forener vår styrke, vil vi ta Likud tilbake til dets rettmessige posisjon, som det ledende partiet i landet».
Netanyahu legger deler av skylden for det dårlige resultatet på mediene, men mener også det kan ha med valgene han måtte ta da han var finansminister, og Likud fortsatt var i regjeringsposisjon.
– Jeg har snakket med velgere og jeg har hørt sinnet og frustrasjonen over de økonomiske prioriteringene vi måtte gjøre for å redde den israelske økonomien. Dette er ikke Likuds skam, men heller dets stolthet, siden det hadde styrken til å gjøre disse tingene, ikke for sitt eget beste, men for landets beste, uttalte «Bibi».

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart