Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Dialog mellom Olmert og Lieberman

Statsminister Ehud Olmert (Kadima) og Avigdor Lieberman fra det høyreorienterte partiet Israel Beiteinu hadde et to timer langt møte fredag. Partilederne drøftet et mulig koalisjonsarbeid, og Olmert lovte støtte til Liebermans forslag om endringer i Israels politiske system. Lieberman ønsker å gi den israelske presidenten mer politisk makt, og dermed følge eksemplet til demokratier som USA og Frankrike. De to partiene ble også enige om å utarbeide et felles forslag til grunnlov i den neste Knesset-perioden. Avtalen mellom Olmert og Lieberman omtales som det første tillitsbyggende tiltaket mellom de to partiene. – Lieberman er en attraktiv koalisjonspartner, sier kilder som står Olmert nær til Ha’aretz. Tanken er imidlertid mer upopulær i de andre partiene som er med i Olmerts nåværende koalisjon Arbeiderpartiet er ikke begeistret for tanken på å inkludere Israel Beiteinu i en regjeringskoalisjon. For Ap er det viktig at illegale utposter på Vestbredden blir avviklet. Israel Beiteinu krever at ingen illegale utposter blir fjernet dersom de skal delta i regjering, skriver Ha’aretz. Også det ultraortodokse Shas partiet har problemer med Israel Beiteinu, fordi partiet går inn for å godkjenne borgerlige ekteskap. Miff.no: Innenriks


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart