Lieberman svarer sine kritikere

Avigdor Lieberman, som er partileder for Israel Beiteinu, har skrevet en artikkel i New York-avisen Jewish Week, hvor han forklarer bakgrunnen for lojalitetskravet han vil sette til statsborgerne i den israelske staten.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Avigdor Lieberman, som er partileder for Israel Beiteinu, har skrevet en artikkel i New York-avisen Jewish Week, hvor han forklarer bakgrunnen for lojalitetskravet han vil sette til statsborgerne i den israelske staten. 

– Under operasjonen i Gaza [i januar 2009], ble jeg skremt da noen arabiske ledere med israelsk statsborgerskap tok til orde for ødeleggelse av staten Israel og nye selvmordsterrorbomber på demonstrasjoner for Hamas, skriver Lieberman. Han hevder Israel Beiteinu var det eneste jødiske partiet som reagerte med å kreve lover som forbyr politiske ledere å ønske seg ødeleggelse av staten.

Lieberman påpeker at både Storbritannia og USA stiller klare krav til nye immigranter som ønsker å bli statsborgere eller får oppholdstillatelse.

– Noen journalister har understreket at jeg vil stille betingelser for statsborgerskap som andre land bare stiller til nye innvandrere, og ikke til de som er født i landet. Til disse kritikerne vil jeg svare at dette er et irrelevant skille når vi diskuterer ansvarlig statsborgerskap. For var det ikke menn som var født i Storbritannia som gjennomførte bombeangrepene i London i 2005? En forpliktelse til rettighetene og ansvaret man har som statsborger må gjelde for alle, samme hvor man er født, skriver Lieberman.
Han svarer også kritikerne som har brukt merkelapper på ham som «rasist» og «fascist». Lieberman påpeker at fire av partiets topp ti kandidater er kvinner. Tre av partiets topp ti kandidater har et fysisk handicap. Både en druser og en religiøs zionist er blant partiets nye Knesset-medlemmer.

– Israel Beiteinu er ikke imot ikke-voldelig meningsytringer. Det er voldelige ytringer som utgjør en klar og akutt fare som vi avviser å tolerere, skriver Lieberman.

– Jeg ønsker at staten Israel skal forbli en zionistisk, jødisk og demokratisk stat. Det er ikke noe «ytre-høyre» eller «ultra-nasjonalistisk» ved slike idealer. Jeg går også inn for opprettelsen av en levedyktig palestinsk stat, skriver Lieberman.

– Jeg ønsker minoritetenes bidrag velkommen til Israels framgang. Vi ber ikke de israelske araberne om å dele den zionistiske drømmen. Vi ber dem om å akseptere Israel som en jødisk stat – den eneste i verden. Det er også det eneste demokratiet i Midtøsten, og det mest avanserte når det gjelder teknologi, helse og utdanning. Dersom de som arbeider for å ødelegge staten med terror og vold i stedet hadde fokusert på å forbedre hverdagen, utdanningssystemet, infrastrukturen og helsesystemet, kunne vi vært på vei mot et bedre liv for alle, skriver Lieberman.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart