Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Lieberman svarer sine kritikere

Avigdor Lieberman, som er partileder for Israel Beiteinu, har skrevet en artikkel i New York-avisen Jewish Week, hvor han forklarer bakgrunnen for lojalitetskravet han vil sette til statsborgerne i den israelske staten.
Avigdor Lieberman, som er partileder for Israel Beiteinu, har skrevet en artikkel i New York-avisen Jewish Week, hvor han forklarer bakgrunnen for lojalitetskravet han vil sette til statsborgerne i den israelske staten. 

– Under operasjonen i Gaza [i januar 2009], ble jeg skremt da noen arabiske ledere med israelsk statsborgerskap tok til orde for ødeleggelse av staten Israel og nye selvmordsterrorbomber på demonstrasjoner for Hamas, skriver Lieberman. Han hevder Israel Beiteinu var det eneste jødiske partiet som reagerte med å kreve lover som forbyr politiske ledere å ønske seg ødeleggelse av staten.

Lieberman påpeker at både Storbritannia og USA stiller klare krav til nye immigranter som ønsker å bli statsborgere eller får oppholdstillatelse.

– Noen journalister har understreket at jeg vil stille betingelser for statsborgerskap som andre land bare stiller til nye innvandrere, og ikke til de som er født i landet. Til disse kritikerne vil jeg svare at dette er et irrelevant skille når vi diskuterer ansvarlig statsborgerskap. For var det ikke menn som var født i Storbritannia som gjennomførte bombeangrepene i London i 2005? En forpliktelse til rettighetene og ansvaret man har som statsborger må gjelde for alle, samme hvor man er født, skriver Lieberman.
Han svarer også kritikerne som har brukt merkelapper på ham som «rasist» og «fascist». Lieberman påpeker at fire av partiets topp ti kandidater er kvinner. Tre av partiets topp ti kandidater har et fysisk handicap. Både en druser og en religiøs zionist er blant partiets nye Knesset-medlemmer.

– Israel Beiteinu er ikke imot ikke-voldelig meningsytringer. Det er voldelige ytringer som utgjør en klar og akutt fare som vi avviser å tolerere, skriver Lieberman.

– Jeg ønsker at staten Israel skal forbli en zionistisk, jødisk og demokratisk stat. Det er ikke noe «ytre-høyre» eller «ultra-nasjonalistisk» ved slike idealer. Jeg går også inn for opprettelsen av en levedyktig palestinsk stat, skriver Lieberman.

– Jeg ønsker minoritetenes bidrag velkommen til Israels framgang. Vi ber ikke de israelske araberne om å dele den zionistiske drømmen. Vi ber dem om å akseptere Israel som en jødisk stat – den eneste i verden. Det er også det eneste demokratiet i Midtøsten, og det mest avanserte når det gjelder teknologi, helse og utdanning. Dersom de som arbeider for å ødelegge staten med terror og vold i stedet hadde fokusert på å forbedre hverdagen, utdanningssystemet, infrastrukturen og helsesystemet, kunne vi vært på vei mot et bedre liv for alle, skriver Lieberman.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart