Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Sekstetten

Den oppfatningen som er skapt i Israel av Netanyahu-regjeringen, er at den er et kaos: Alt for stor (det er mange partier i regjeringen, de skal ha hver sine ministre) og middelmådig. Men ifølge Ari Shavit i den israelske avisen Ha'aretz er det langfra hele bildet. De som tar de viktige avgjørelsene, er nemlig ei gruppe som kalles "sekstetten".
Benjamin Netanyahu (f.v.), Ehud Barak, Avigdor Lieberman, Benny Begin, Moshe Ya'alon og Dan Meridor.

En sekstett består av seks personer. I dette tilfellet er det statsminister Benjamin Netanyahu (Likud), forsvarsminister Ehud Barak (Arbeiderpartiet), utenriksminister Avigdor Lieberman (Yisrael Beiteinu), visestatsminister Moshe Ya’alon og ministre ved statsministerens kontor Dan Meridor og Benny Begin.

Denne ministergruppen driver profesjonelt. Det er ingen lekkasjer derfra. Ehud Barak, som har vært med der hvor beslutninger blir fattet i nesten et kvart århundre, sier privat at han aldri har sett noe så bra. Hver sak blir drøftet grundig og metodisk, ikke så tilfeldig som under de forrige regjeringene.

Begin, Meridor og Ya’alon er «akademikerne». De leser alle dokumenter og stiller de rette spørsmålene. Netanyahu og Barak tar bestemmelsene. Debattene foregår saklig og ansvarlig. Også utenriksminister Lieberman, som har skapt seg et offentlig image som bajas, spiller en positiv og viktig rolle i drøftingene.

Etter at vår kildeartikkel ble skrevet, har Moshe Ya’alon kommet med en del utspill som har passet statsminister Netanyahu dårlig, som vi har meldt i nyhetsmeldinger 17.8, 20.8 og 21.8.2009. Det gjenstår å se om dette vil få noen betydning for hans plass og rolle i sekstetten.

Kilde: En artikkel 15. august 2009 av Ari Shavit i Ha’aretz.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart