Sterke reaksjoner på lojalitetsedvedtak

Israelske politikere og kjendiser brukte søndagen på å markere sine synspunkter rundt regjeringens vedtak om å innføre en lojalitetsed for nye ikke-jødiske statsborgere.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Alle ikke-jøder som får statsborgerskap må nå erklære sin lojalitet til Israel som ”en jødisk og demokratisk stat”, dersom loven godkjennes i Knesset. Saken viser tydelig at de ideologiske skillelinjene mellom venstre- og høyresiden i Israel er gigantiske. Samtidig viser det litt av takhøyden det er i den offentlige debatten for annerledestenkende.

”Fasciststat”
I Tel Aviv hadde artister og intellektuelle samlet seg for å protestere mot det nye lovforslaget.

Protestantene leste fra Israels Uavhengighetserklæring fra 1948 og hevdet at landet er i ferd med å bli en ”fasciststat”. De er blant dem som mener det er en selvmotsigelse for en stat å kalle seg jødisk og demokratisk på en og samme tid.

– Israel forvitrer bort, fra visjonen om en demokratisk stat til å bli en fasciststat. Våre barn vil enten forlate dette fryktelige stedet, bli satt i fengsel eller kjempe i gatene som i Iran, hevdet den venstreorienterte professoren Yaron Ezrachi.

– Politikk på sitt verste
Ifølge opposisjonsleder Tzipi Livni representerer lojalitetseden ”politikken på sitt verste”. Hun er imidlertid langt mer moderat i sine synspunkter enn aksjonistene og begrunner sin motstand på en helt annen måte.

– Det vi har sett i dag er politikk på sitt verste. Israels eksistens som en jødisk og demokratisk stat er en sensitiv sak som har blitt offer for hestehandel. Det er viktig at vi opprettholder Israels status som en jødisk stat med like rettigheter for alle sine innbyggere. Dette forslaget bidrar ikke i det hele tatt til dette målet. Snarere vil det skape intern konflikt og skade Israels image i verden, sa partilederen til Kadima.

Demokrati kun for jøder
Den arabiske Knesset-politikeren Ahmed Tibi (Ta’al) reagerer svært kraftig på lovforslaget, som først ble fremmet av utenriksminister Avigdor Lieberman.

– Den israelske regjeringen har underordnet seg Yisrael Beiteinu (Liebermans parti) og deres fascistdoktrine. Ingen annen stat i verden ville tvunget sine innbyggere eller dem som søker statsborgerskap å sverge troskap til en ideologi. Israel har bevist at rettighetene ikke er like i landet, og at det er et demokrati for jøder men ikke for arabere, uttrykte partilederen.

Henrykte
Yisrael Beiteinu-partiet var derimot svært henrykte over at deres lovforslag fikk gjennomslag i regjeringen.

– Det er et viktig budskap til alle dem, både her og i utlandet, som ønsker å stille spørsmål med staten Israels eksistens som en nasjonalstat for det jødiske folk.

– Gir fienden ammunisjon
Ordstyrer i Knesset, Reuven Rivlin, er også en av dem som er imot forslaget.

– Denne loven vil ikke hjelpe oss som samfunn eller stat. Slett ikke. Heller vil det kunne gi våre fiender og motstandere rundt i verden ammunisjon i kampen for å understreke den ”separatistiske” eller til og med ”fascistiske” trenden i Israel, sa han.

Les Avigdor Liebermans begrunnelse for en jødisk stat.

 

Kom til støttemarkering for Israel 29. november

Hillel Neuer fra UN Watch holder hovedtalen. Vakker musikk.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart