Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Sterke reaksjoner på lojalitetsedvedtak

Israelske politikere og kjendiser brukte søndagen på å markere sine synspunkter rundt regjeringens vedtak om å innføre en lojalitetsed for nye ikke-jødiske statsborgere.

Alle ikke-jøder som får statsborgerskap må nå erklære sin lojalitet til Israel som ”en jødisk og demokratisk stat”, dersom loven godkjennes i Knesset. Saken viser tydelig at de ideologiske skillelinjene mellom venstre- og høyresiden i Israel er gigantiske. Samtidig viser det litt av takhøyden det er i den offentlige debatten for annerledestenkende.

”Fasciststat”
I Tel Aviv hadde artister og intellektuelle samlet seg for å protestere mot det nye lovforslaget.

Protestantene leste fra Israels Uavhengighetserklæring fra 1948 og hevdet at landet er i ferd med å bli en ”fasciststat”. De er blant dem som mener det er en selvmotsigelse for en stat å kalle seg jødisk og demokratisk på en og samme tid.

– Israel forvitrer bort, fra visjonen om en demokratisk stat til å bli en fasciststat. Våre barn vil enten forlate dette fryktelige stedet, bli satt i fengsel eller kjempe i gatene som i Iran, hevdet den venstreorienterte professoren Yaron Ezrachi.

– Politikk på sitt verste
Ifølge opposisjonsleder Tzipi Livni representerer lojalitetseden ”politikken på sitt verste”. Hun er imidlertid langt mer moderat i sine synspunkter enn aksjonistene og begrunner sin motstand på en helt annen måte.

– Det vi har sett i dag er politikk på sitt verste. Israels eksistens som en jødisk og demokratisk stat er en sensitiv sak som har blitt offer for hestehandel. Det er viktig at vi opprettholder Israels status som en jødisk stat med like rettigheter for alle sine innbyggere. Dette forslaget bidrar ikke i det hele tatt til dette målet. Snarere vil det skape intern konflikt og skade Israels image i verden, sa partilederen til Kadima.

Demokrati kun for jøder
Den arabiske Knesset-politikeren Ahmed Tibi (Ta’al) reagerer svært kraftig på lovforslaget, som først ble fremmet av utenriksminister Avigdor Lieberman.

– Den israelske regjeringen har underordnet seg Yisrael Beiteinu (Liebermans parti) og deres fascistdoktrine. Ingen annen stat i verden ville tvunget sine innbyggere eller dem som søker statsborgerskap å sverge troskap til en ideologi. Israel har bevist at rettighetene ikke er like i landet, og at det er et demokrati for jøder men ikke for arabere, uttrykte partilederen.

Henrykte
Yisrael Beiteinu-partiet var derimot svært henrykte over at deres lovforslag fikk gjennomslag i regjeringen.

– Det er et viktig budskap til alle dem, både her og i utlandet, som ønsker å stille spørsmål med staten Israels eksistens som en nasjonalstat for det jødiske folk.

– Gir fienden ammunisjon
Ordstyrer i Knesset, Reuven Rivlin, er også en av dem som er imot forslaget.

– Denne loven vil ikke hjelpe oss som samfunn eller stat. Slett ikke. Heller vil det kunne gi våre fiender og motstandere rundt i verden ammunisjon i kampen for å understreke den ”separatistiske” eller til og med ”fascistiske” trenden i Israel, sa han.

Les Avigdor Liebermans begrunnelse for en jødisk stat.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart