Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Moshe Katsav (Foto: GPO)
Moshe Katsav (Foto: GPO)

Frykter at Katsav vil ta sitt eget liv i fengsel

Tidligere president Moshe Katsav vil bli strengt overvåket av en fengselsvakt når han innleder soningen onsdag.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Leder for fengselstjenesten i Israel, Aharon Franco, møtte i Knessets innenrikskomité tirsdag. Her fortalte han at Moshe Katsav vil bli strengt overvåket i fengsel for å forhindre at den tidligere presidenten tar sitt eget liv.

Onsdag skal Katsav begynne å sone sin sju år lange voldtektsdom. Soningen begynner før hans ankesak skal opp en siste gang for Høyesterett 8. januar 2012. En egen vakt skal ha kontinuerlig ansvar for å sikre at Katsav ikke begår selvmord eller skader seg selv på andre måter, informerer Jerusalem Post. Eks-politikeren skal være svært knust over dommen han har fått mot seg.

– Dersom Katsav begår selvmord vil det være en katastrofe for staten og for fengselstjenesten, sa Kadima-politiker Robert Tibayev under møtet Franco deltok i.

Samtidig forsøker Likuds Carmel Shama å få gjennom en lov i Knesset som vil føre til at Katsav mister alle ærestitlene han mottok under sin presidentperiode. Ifølge Yedioth Aharonoth innebærer loven at enhver politiker som blir dømt for kriminelle handlinger mister sine titler og æresbevisninger.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart