Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Livni varsler ledervalg i Kadima

Kadima-leder Tzipi Livni. (Foto: Tzipi Livni, flickr.com)
Kadima-leder Tzipi Livni. (Foto: Tzipi Livni, flickr.com)
Tzipi Livni fremskynder ledervalget i Kadima til 27. mars. Shaul Mofaz var nære på å vinne sist, og skjerper kampen om ledervervet.

Tzipi Livni har de siste to ukene diskutert en mulig fremskyndelse av lederskapsvalget i Kadima. Sist uke sa kilder som står Livni nær til Yedioth Aharonoth at hun hadde bedt Kadimas juridiske avdeling og organisasjonspersonell om mulighetene for å fremskynde primærvalget til så tidlig som mars. Det har vært internt press innad i partiet for å ha primærvalget så tidlig som mulig. I dag erklærte Livni at slaget om ledervervet i Israels største opposisjonsparti vil stå 27.mars, rett etter at Knessets nåværende vårsesjon er over, melder Yedioth Aharonoth.

 

Hovedmotstander er igjen Shaul Mofaz

Kampen er forventet å stå mellom nåværende leder Tzipi Livni og partiets nummer to, tidligere forsvarsminister Shaul Mofaz. Livni slo Mofaz i det siste primærvalget med kun noen få hundre stemmer. Knesset-medlemmene Meit Sheetrit og Avi Dichter har også meldt seg på i kampen.

Livni hevder hun er sikker på å bli gjenvalgt som leder. Mofaz signaliserer samme selvsikkerhet.

– I dag har reisen mot å skifte ut Netanyahu begynt. Jeg kommer til å lede denne reisen mot utskiftningen av Israels statsminister, sier Mofaz.

Å avholde valget om bare to måneder kan være en måte for Livni å gå til valg før hennes motstandere innen partiet er klare. Nåværende statsminister Benjamin Netanyahu gjorde akkurat dette mot sin hovedmotstander innen Likud, Silvan Shalom, da han fremskyndet Likuds primærvalg fra våren 2013 til 31. januar 2012.

Livnis politiske motstandere sier de ønsker et valg i mars velkommen. De er ikke bekymret for om de er klare. En kilde nær Shaul Mofaz sier til Yedioth Aharonoth at også Mofaz ville ha valget i mars fra begynnelsen av.

– Endelig! Vi ville ha mars hele tiden. Det er bra at hun endelig våknet, tok en avgjørelse og aksepterte kravet vårt, sier Meir Sheetrit til Jerusalem Post.

 

Intern stridighet

Primærvalget er forventet å øke den interne stridigheten i Kadima. De første retoriske fekteslag er allerede utvekslet.

– Livni har ført partiet til helvetes dyp, sier Avi Dichter til Hærens Radio. Han legger ansvaret på Kadima-partiets dårlige oppslutning i meningsmålinger på Livni.

– Dichters kandidatur har ført ham til ett nytt lavpunkt som er pinlig for partiet og for ham selv, svarer Livnis talsperson.

Det er også forventet at det vil være diskusjon om hvilken del av partiet som skal administrere primærvalget. Flere av partiets representanter i Knesset har uttrykt bekymring for hvordan den nåværende infrastrukturen fungerer.

 

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart