Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Netanyahu er storvinner i Likuds primærvalg

Benjamin Netanyahu. (Foto: Remy Steinegger, WEF)
Benjamin Netanyahu. (Foto: Remy Steinegger, WEF)
Statsminister Benyamin Netanyahu vant Likuds primærvalg med omlag 75 prosent av stemmene. Moshe Feiglin var storfornøyd med 24 prosent av stemmene.

– Det ekte Likud vant i dag. Vi viste at vår styrke ligger i vår enhet. Vi vil fortsette å vise ansvarlig lederskap og ta ledelsen i utdanning, økonomi og sikkerhet for alle Israels borgere, sa Netanyahu til Yedioth Aharonoth rett etter at valget ble avsluttet natt til onsdag.

– Vi står overfor utfordringer intet annet land står overfor, og jeg tror at vi sammen kommer til å seire over dem, gjennom Likud, sa Netanyahu senere.

 

Feiglin feirer

– Vi har ikke glemt at folk ved Netanyahus hovedkvarter sa at skulle Feiglin komme til å vinne mer enn 20 prosent av stemmene, ville det bety en fiasko [for Netanyahu], sier en av Feiglins medarbeidere til Yedioth Aharonoth.

Senere på natten uttykte Feiglin sin glede over resultatene. Feiglin fikk 24 prosent av stemmene ved årets nominasjonsvalg. Det er en liten oppgang fra valget i 2007, da Feiglin fikk 23,4 prosent.

Feiglin mener han stod overfor en ekstra vanskelig oppgave denne gang, siden motkandidaten var en sittende statsminister og leder av partiet.

– I følge resultatene vi får, har vi gjort noe som er nesten umulig … Mer enn en fjerdedel av de registrerte Likudmedlemmene stemte på meg og for en jødisk stat, sier en fornøyd Feiglin.

– Vi har gjort en stor prestasjon; vår vei er den vinnende vei og til slutt kommer vi til å ta ledelsen. Vi har løst Likuds DNA og har klart å nå brede sirkler av Likud-velgerne, sier han i samtale med Yedioth Aharonoth.

Feiglin gjorde et spesielt godt valg i noen områder på Vestbredden. Ved valgstasjonen på Har Bracha fikk han 285 stemmer, mot Netanyahus fire, og i Elon Moreh fikk han 127 av 130 stemmer avlagt der. Feiglin hevdet derimot til pressen at han ikke bare har hatt et godt valg der man kunne forvente det, men at Likud-medlemmer stemte på ham jevnt over hele landet.

 

Lav deltakelse

Kun halvparten av Likuds medlemmer med stemmerett deltok i primærvalget. Dette er likevel en oppgang fra 2007, da kun 40 prosent stemte. Likud-medlemmene kunne avgi stemme i hele 154 valgstasjoner over hele Israel, men lederskapet var ikke fornøyd med hvor mange som kom for å avgi sin stemme. Partiet bestemte seg derfor for å utvide stemmetiden med en time til klokken 23:00. På fire valgstasjoner ble stemmetiden utvidet til midnatt.

Netanyahu oppfordret sterkt sine partimedlemmer på ettermiddagen til å komme og stemme, selv hvis de var overbevist om at han kom til å vinne igjen.
– Når jeg spør [Likud]- aktivister hvorfor prosenten er så lav, svarer de ved å fortelle meg at det ikke er noen grunn til å stemme fordi jeg kommer til å vinne, sa Netanyahu til Ha‘aretz. Han fortsette ved å understreke at han ville at så mange som mulig likudnikere skulle stemme.

 

Feiglin klaget

Feiglins kontor klaget på uregelmessigheter under opptellingen av stemmene. Kontoret sa til Likud-medlemmer over hele landet at de burde fysisk motsette seg forsøk på telle opp stemmene hvis det ikke var en observatør fra Feiglins side til stede. Feiglin klaget også senere på kvelden på at valgstasjonener på Vestbredden ikke hadde blitt holdt åpne lengre, noe han mente gjorde at flere av hans velgere ikke fikk stemt.

 

Valg i Israel

Det er blitt spekulert  i Israel om Netanyahus beslutning om å ha primærvalget tidligere enn planlagt betød at også parlamentsvalget ville bli avholdt tidligere. Det ser ut til at dette ikke er statsministerens plan.

– Det er fortsatt tid til Knesset-valget. Vi har vist at Likud er en sterk og samlet bevegelse. Det er en demokratisk, åpen, nasjonal, liberal bevegelse, som respekterer loven og retter seg etter sitt ansvar mot staten Israel, sa Netanyahu i sin takketale til Likud-medlemmene.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart