Knesset-medlem Ahmed Tibi sammen med daværende diktator i Libya, Moammar Gadhafi, i 2010. (Foto: AP Photo/Al-Arab, HO)
Knesset-medlem Ahmed Tibi sammen med daværende diktator i Libya, Moammar Gadhafi, i 2010. (Foto: AP Photo/Al-Arab, HO)

Knesset-medlem Tibi irettesatt for martyr-tale

- Velsignet er martyrene innenfor den grønne linjen, de som okkupanten ønsker å referere til som terrorister, skal Knesset-medlem Ahmed Tibi ha sagt på den palestinske martyrdagen i fjor.

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Knessets etikk-komité bestemte mandag å gi Tibi en meget kraftig irettesettelse etter klager om at han hadde hyllet palestinske martyrer i en tale i Ramallah, forteller Yedioth Aharonoth. Tibi sitter i Knesset som representant for det arabiske partiet Den forente arabiske listen – Ta’al.

– Kommentarene hans kan tolkes som sympatiske mot terror- og voldshandlinger, sa komiteen.

Det juridiske forumet for Israels land og et antall privatpersoner hadde lagt inn klager hos Knesset over en tale Tibi holdt på «Den palestinske shahiddagen» (shahid er det arabiske ordet som blir brukt om personer som mister livet i «hellig krig», jihad)

 

Tibi: Det er ingenting høyere enn de som dør for hjemlandet

Ifølge Knessets etikk-komité sa Tibi i talen: «I verdens- og krigshistorien, er den palestinske shahid (martyr) den høyeste herlighet. Shahiden er et symbol på hjemlandet. Jeg ønsker å gi mine velsignelser til de tusenvis av martyrer i hjemlandet og i eksil, og gratulasjoner til våre og deres shahider innenfor den grønne linjen, de som okkupanten ønsker å referere til som terrorister. Men vi sier at det er ingenting som er høyere enn de som dør for hjemlandet. Okkupanten er den virkelige terroristen og i Israel er han ansett som en helt eller en statsråd.»

 

Mener redigeringen er problematisk, ikke det han sa

Tibi forklarte til komiteen at talen ble tatt opp for over et år siden, og hevdet opptaket var redigert på en slik måte at det han egentlig hadde ment å si ikke kom frem.

Tibi forklarte at shahidene, martyrene, som han nevnte i talen ikke drepte noen. Komiteen aksepterte ikke forklaringen hans. Komiteen sa  talen hans viste sympati for terror- og voldshandlinger mot staten Israel, israelske soldater og innbyggere.

Dette er ikke første gang Tibi er irettesatt av Knessets etikk-komité. I november 2010 fikk han en reprimande for sin reise til Libya, der han møtte daværende leder Muammar Gaddafi.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart