Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Arabiske Kadima-velgere sikret Mofaz storseier

Shaul Mofaz (Foto: Tzipi Livni)
Shaul Mofaz (Foto: Tzipi Livni)
Shaul Mofaz fikk større oppslutning fra arabere enn jøder i Kadimas partiledervalg. - Mofaz lytter til og respekterer folk, forklarer araberen Malek Farij.

Valgstatistikk fra Kadimas partiledervalg er gjort tilgjengelig for pressen. Her kommer det fram at de arabiske partimedlemmene ga større oppslutning til valgvinneren enn sine jødiske partifeller. 71 prosent av de arabiske stemmegiverne stemte på eks-forsvarsministeren som opprinnelig kommer fra Iran. Av det totale antallet stemmer utgjorde de arabiske partimedlemmene 25 prosent. Det vil si over 10.000 personer. Totalt sett var Mofaz sin oppslutning 62 prosent.

 

Spilte viktig rolle
Hussam Masri hadde ansvaret for å promotere Mofaz blant de arabiske medlemmene. Han er godt fornøyd med resultatet.

– Vi er glade på hans vegne. Vårt arbeid var ikke fånyttes. Den arabiske sektoren spilte en viktig rolle i seieren, sier han.

En tidligere Tzipi Livni-supporter som denne gangen stemte på Mofaz, er araberen Malek Farij. Han gikk lei av det han kaller Livnis «likegyldighet» overfor den arabiske sektoren i Israel.

– Mofaz er en mann som lytter til og respekterer begge folk. Og jeg føler at han har et genuint ønske om å kjempe for Israels innbyggere, både jøder og arabere, uten diskriminering, sier han.

 

Vil unngå Iran-konflikt
En viktig årsak til at den ferske partilederen har fått en slik bred støtte blant de israelsk-arabiske medlemmene, kan være at han har ytret seg kritisk til et eventuelt angrep på Irans atominstallasjoner. En annen årsak kan være hans engasjement i fjorårets sosiale protester i Israel.

Dagen etter valgresultatet var klart, lovet også Mofaz å lede årets protester til sommeren, som han i år tror vil dreie seg om hvordan de ultra-ortodokse jødene slipper lettere unna militærtjeneste enn andre. Han kritiserte også statsminister Benjamin Netanyahus regjering for å «villede» befolkningen i Iran-spørsmålet.

– Netanyahu driver politisk manipulering med Iran-saken. Det er en eksistensiell trussel, men amerikanerne er de som må lede denne kampanjen. Det militære alternativet er siste utvei, og det er fortsatt langt unna. Vi må forbeholde oss denne muligheten, men USA må lede vei, sa han.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart