Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Kadima skal lede den neste regjeringen

Den ferske Kadima-lederen Shaul Mofaz ønsker ikke å inngå et samarbeid med den sittende regjeringen. (Foto: Tzipi Livni)
Den ferske Kadima-lederen Shaul Mofaz ønsker ikke å inngå et samarbeid med den sittende regjeringen. (Foto: Tzipi Livni)
Den nyvalgte partilederen i Kadima, Shaul Mofaz lover å ikke gå inn i den sittende Likud-styrte regjeringen. Istedet ønsker han at Kadima skal lede nasjonen etter neste valg.

For første gang etter at han ble partileder, møtte Shaul Mofaz Kadimas Knesset-gruppe mandag morgen. Han lover at partiet han nå skal styre skal bli et solid alternativ til Likud, som i dag er det klart største partiet i den sittende regjeringen.

– Det vil ikke finne sted noen forhandlinger om å bli med i regjeringen. For vi er den alternative regjeringen. Når statsminister Benjamin Netanyahu gjør noe rett, skal vi støtte ham, og når han ikke gjør noe riktig, vil vi si ifra og være klare til å erstatte ham.

– Vi beveger oss nå på en ny og felles vei. Enhver handling vi tar fra nå av vil være med en hensikt for øyet: Å erstatte Netanyahus dårlige og kalde regjering, hevdet han.

I partiledervalget i Kadima knuste Mofaz avtroppede Tzipi Livni, etter en utbredt frustrasjon i partiet rundt hennes lederevner. Selv deltok ikke Livni i mandagens møte og har enda ikke avklart om hun fortsetter i partiet.

– Kadima vil posisjonere seg selv i fronten av håpsleiren, som et sentrumsalternativ, et sosialorientert parti, fortsatte Mofaz.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart