En felleskonferanse for Israel, Kypros og Hellas vedrørende miljø- og energispørsmål, ble arrangert i Athen forrige uke. (Foto: Arian Zweggers)
En felleskonferanse for Israel, Kypros og Hellas vedrørende miljø- og energispørsmål, ble arrangert i Athen forrige uke. (Foto: Arian Zweggers)

– Naturgass fra Israel først til PA og Jordan

Energiminister Landau sier gass kan forbedre regionale bånd. Hellas og Israel undertegnet samarbeidsavtale om miljøspørsmål.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Ved å eksportere naturgass til PA og Jordan, kan Israel bygge bedre forhold for sine naboer, mener energi- og vannminister Uzi Landau.

– Selvfølgelig kommer den nærmeste naturgasseksporten til å gå til våre naboer, palestinerne og jordanerne, og jeg tror at denne forbindelsen kan være et viktig steg i å bygge tillitt og fred i regionen, skal Landaus kontor ha uttalt ifølge Jerusalem Post.

Landau talte forrige uke på The Economist-magasinets toppkonferanse kalt «Energi-investering – Hellas, Kypros, Israel: nyplanlegging av det europeiske energikartet». Blant andre deltakere var representanter fra det greske miljø-, energi- og klimaforandringsdepartementet, det kypriotiske handels-, industri- og turistdepartement og det gresk-israelske handels- og teknologikammer.

I åpningssesjonen var både Landau og den greske og kypriotiske miljøministeren til stede. De tre ministrene deltok i en åpen diskusjon om den globale utfordringen og de spesifikke problemene landene i regionen deler.

– Energimarkedet er forventet å gå over til mest mulig bruk av naturgass, og åpne opp for bruk av naturgass og liknende produkter som metanol for transport, hevdet Landau.

– Vi tror med dyp overbevisning at denne viktige utviklingen i Midtøsten kommer til å føre til en bedre fremtid for våre land, og også for våre naboer. Vi er sikre på at i Midtøsten, som akkurat nå er i kaos, kommer dette samarbeidet mellom Hellas, Israel og Kypros til å skape en basis for stabilitet som er veldig viktig for regionen, sa Landau om hva utviklingen av naturgass kan gjøre for Israels energisikkerhet i fremtiden.

Økt samarbeid
Aryeh Mekel, Israels ambassadør i Hellas, fortalte Jerusalem Post at seks israelske ministere har besøkt Hellas det siste året, i forbindelse med forskjellige samarbeid som har blitt etablert. Hele 12 greske ministere har besøkt Israel i samme periode.

Møtene i Athen er en indikasjon på de stadig sterkere båndene mellom de tre landene, spesielt når det gjelder energi- og miljøspørsmål. Tidligere denne måneden undertegnet de en avtale om en eletrisk kabel fra Israel til Kypros og videre til Hellas.

Miljøsamarbeidsavtale undertegnet
I løpet av oppholdet undertegnet Landau nok en avtale. Denne gang med den greske miljø,- energi- og klimaministeren George Papaconstantinou, om samarbeid rundt miljøspørsmål. Hellas og Israel skal dele kunnskap og ekspertise, spesielt om vannadministrasjon, kloakkrensing og gjenbruk, avsalting av sjøvann og energieffektivitet.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 12.500 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart