Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

– Naturgass fra Israel først til PA og Jordan

En felleskonferanse for Israel, Kypros og Hellas vedrørende miljø- og energispørsmål, ble arrangert i Athen forrige uke. (Foto: Arian Zweggers)
En felleskonferanse for Israel, Kypros og Hellas vedrørende miljø- og energispørsmål, ble arrangert i Athen forrige uke. (Foto: Arian Zweggers)
Energiminister Landau sier gass kan forbedre regionale bånd. Hellas og Israel undertegnet samarbeidsavtale om miljøspørsmål.

Ved å eksportere naturgass til PA og Jordan, kan Israel bygge bedre forhold for sine naboer, mener energi- og vannminister Uzi Landau.

– Selvfølgelig kommer den nærmeste naturgasseksporten til å gå til våre naboer, palestinerne og jordanerne, og jeg tror at denne forbindelsen kan være et viktig steg i å bygge tillitt og fred i regionen, skal Landaus kontor ha uttalt ifølge Jerusalem Post.

Landau talte forrige uke på The Economist-magasinets toppkonferanse kalt «Energi-investering – Hellas, Kypros, Israel: nyplanlegging av det europeiske energikartet». Blant andre deltakere var representanter fra det greske miljø-, energi- og klimaforandringsdepartementet, det kypriotiske handels-, industri- og turistdepartement og det gresk-israelske handels- og teknologikammer.

I åpningssesjonen var både Landau og den greske og kypriotiske miljøministeren til stede. De tre ministrene deltok i en åpen diskusjon om den globale utfordringen og de spesifikke problemene landene i regionen deler.

– Energimarkedet er forventet å gå over til mest mulig bruk av naturgass, og åpne opp for bruk av naturgass og liknende produkter som metanol for transport, hevdet Landau.

– Vi tror med dyp overbevisning at denne viktige utviklingen i Midtøsten kommer til å føre til en bedre fremtid for våre land, og også for våre naboer. Vi er sikre på at i Midtøsten, som akkurat nå er i kaos, kommer dette samarbeidet mellom Hellas, Israel og Kypros til å skape en basis for stabilitet som er veldig viktig for regionen, sa Landau om hva utviklingen av naturgass kan gjøre for Israels energisikkerhet i fremtiden.

Økt samarbeid
Aryeh Mekel, Israels ambassadør i Hellas, fortalte Jerusalem Post at seks israelske ministere har besøkt Hellas det siste året, i forbindelse med forskjellige samarbeid som har blitt etablert. Hele 12 greske ministere har besøkt Israel i samme periode.

Møtene i Athen er en indikasjon på de stadig sterkere båndene mellom de tre landene, spesielt når det gjelder energi- og miljøspørsmål. Tidligere denne måneden undertegnet de en avtale om en eletrisk kabel fra Israel til Kypros og videre til Hellas.

Miljøsamarbeidsavtale undertegnet
I løpet av oppholdet undertegnet Landau nok en avtale. Denne gang med den greske miljø,- energi- og klimaministeren George Papaconstantinou, om samarbeid rundt miljøspørsmål. Hellas og Israel skal dele kunnskap og ekspertise, spesielt om vannadministrasjon, kloakkrensing og gjenbruk, avsalting av sjøvann og energieffektivitet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart