Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

En felleskonferanse for Israel, Kypros og Hellas vedrørende miljø- og energispørsmål, ble arrangert i Athen forrige uke. (Foto: Arian Zweggers)
En felleskonferanse for Israel, Kypros og Hellas vedrørende miljø- og energispørsmål, ble arrangert i Athen forrige uke. (Foto: Arian Zweggers)

– Naturgass fra Israel først til PA og Jordan

Energiminister Landau sier gass kan forbedre regionale bånd. Hellas og Israel undertegnet samarbeidsavtale om miljøspørsmål.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Ved å eksportere naturgass til PA og Jordan, kan Israel bygge bedre forhold for sine naboer, mener energi- og vannminister Uzi Landau.

– Selvfølgelig kommer den nærmeste naturgasseksporten til å gå til våre naboer, palestinerne og jordanerne, og jeg tror at denne forbindelsen kan være et viktig steg i å bygge tillitt og fred i regionen, skal Landaus kontor ha uttalt ifølge Jerusalem Post.

Landau talte forrige uke på The Economist-magasinets toppkonferanse kalt «Energi-investering – Hellas, Kypros, Israel: nyplanlegging av det europeiske energikartet». Blant andre deltakere var representanter fra det greske miljø-, energi- og klimaforandringsdepartementet, det kypriotiske handels-, industri- og turistdepartement og det gresk-israelske handels- og teknologikammer.

I åpningssesjonen var både Landau og den greske og kypriotiske miljøministeren til stede. De tre ministrene deltok i en åpen diskusjon om den globale utfordringen og de spesifikke problemene landene i regionen deler.

– Energimarkedet er forventet å gå over til mest mulig bruk av naturgass, og åpne opp for bruk av naturgass og liknende produkter som metanol for transport, hevdet Landau.

– Vi tror med dyp overbevisning at denne viktige utviklingen i Midtøsten kommer til å føre til en bedre fremtid for våre land, og også for våre naboer. Vi er sikre på at i Midtøsten, som akkurat nå er i kaos, kommer dette samarbeidet mellom Hellas, Israel og Kypros til å skape en basis for stabilitet som er veldig viktig for regionen, sa Landau om hva utviklingen av naturgass kan gjøre for Israels energisikkerhet i fremtiden.

Økt samarbeid
Aryeh Mekel, Israels ambassadør i Hellas, fortalte Jerusalem Post at seks israelske ministere har besøkt Hellas det siste året, i forbindelse med forskjellige samarbeid som har blitt etablert. Hele 12 greske ministere har besøkt Israel i samme periode.

Møtene i Athen er en indikasjon på de stadig sterkere båndene mellom de tre landene, spesielt når det gjelder energi- og miljøspørsmål. Tidligere denne måneden undertegnet de en avtale om en eletrisk kabel fra Israel til Kypros og videre til Hellas.

Miljøsamarbeidsavtale undertegnet
I løpet av oppholdet undertegnet Landau nok en avtale. Denne gang med den greske miljø,- energi- og klimaministeren George Papaconstantinou, om samarbeid rundt miljøspørsmål. Hellas og Israel skal dele kunnskap og ekspertise, spesielt om vannadministrasjon, kloakkrensing og gjenbruk, avsalting av sjøvann og energieffektivitet.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart