Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

– Ville kjempet for min overbevisning

Yair Lapid
Yair Lapid
Yair Lapid sa torsdag at i motsetning til Tzipi Livni, ville han tatt del i Netanyahu-regjeringen og "kjempet for min overbevisning".

Torsdag talte det tidligere fjernsynsankeret og journalisten Yair Lapid ved den videregående skolen i Sapir. Han kritiserte Tzipi Livni fordi hun ikke brakte Kadima-partiet inn i Likud-regjeringen etter valget i 2009, skriver Ha’aretz.

Hans framtidige parti «Atid» (Framtidspartiet) ville definitivt blitt en del av regjeringen, for å kunne «kjempe for min overbevisning», uttrykte han.

– Livni burde lyttet til velgerne som gav henne sin stemme og gått inn i regjeringen for å forsøke og influere ting i deres retning. Dersom Kadima hadde vært i den nåværende regjeringen ville vi hatt en mer moderat, sosialorientert og mer fredsfølgende regjering enn den vi har nå. Kadima har gjort en feil. Jeg ville blitt en del av regjeringen og kjempet for min overbevisning, hevdet han.

Deretter henvendte Laipd seg til studentene:

– Jeg er her fordi min generasjon har tabbet seg ut. Jeg vokste opp i et land som var nummer én i verden på utdanning og gir videre et land som er nummer 41 i matte og 36 i leseferdigheter.

– Manglende fredsvilje
Han kritiserte han en rekke av de siste regjeringene for å ikke ha tatt fredsforhandlingene på alvor og hevdet at studentene vil bli den generasjonen som «løser konflikten». Mangelen på forhandlinger med palestinerne for øyeblikket, er ifølge Lapid et tegn på hvor lite alvorlig Netanyahu-regjeringen tar fredsprosessen.

– Det finnes ingen annen løsning enn en tostatsløsning. Jeg vil ikke bo i en to-nasjonal stat, sa han.

Deretter rettet Lapid kritikk mot det han kaller korrupsjon i regjeringen, blant annet på grunn av praksisen med «ministere uten portefølje» som eksisterer i Israel.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart