Søk
Shaul Mofaz (Foto: Kadima)
Shaul Mofaz (Foto: Kadima)

Høyresiden vinner på meningsmålingene

Dersom det hadde vært nyvalg i Israel i dag hadde regjeringspartiene fått flertall i Knesset med 64 av 120 representanter.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Mandag ble det klart at det mest sannsynlig går mot nyvalg i Israel i løpet av august eller september. Dermed er det interessant å se på den siste politiske meningsmålingen utført av New Wave Research, publisert i Israel Hayom søndag.

Skulle valget blitt avholdt i dag viser det seg at de nåværende regjeringspartiene ville fått 62 seter i Knesset. Det ville fordelt seg på 31 representanter for Likud, 14 for Israel Beiteinu, 9 for Shas, 5 for United Torah Judaism og 3 for Det nye nasjonalreligiøse parti.

Noe ned uten Ha’atzmaut
Oppslutningen er noe ned i forhold til antallet representanter regjeringen har i dag (66 mandater), men med større makt til Likud og mindre makt til Shas og Israel Beiteinu. Partiet til forsvarsminister Ehud Barak (Ha’atzmaut), som har brutt ut av Arbeiderpartiet i løpet av siste periode, får ikke tilstrekkelig oppslutning til å få mandater på meningsmålingen.

Det er ikke usannsynlig at flere av de religiøse partiene kan bli byttet ut med Kadima som koalisjonspartner ved et nyvalg, på grunn av regjeringens nåværende interne stridigheter.

Mye av grunnen til stridighetene ligger i at Israel Beiteinu, Ha’atzmaut og Likud ønsker å kvitte seg med «Tal-loven», som fritar ultra-ortodokse bibelskolestudenter fra militærtjeneste. Ingen av de religiøse regjeringspartiene er interessert i å svelge dette. Kadima, som er en klar motstander av denne loven, kan dermed bli et interessant koalisjonsalternativ for statsminister Benjamin Netanyahu.

Kadima ned, Ap opp
Meningsmålingen er skuffende lesning for mange av opposisjonspartiene. Ikke minst gjelder det for det største av dem, Kadima, som ville gått ned fra 29 til 13 representanter. Meretz og Hadash ville begge endt på 4 mandater hver. Et parti som hadde gjort et kraftig byks fram er Arbeiderpartiet, som med sin nye partileder Shelly Yachimovich hadde gått opp fra 13 til 17 representanter og blitt Knessets nest største. Ekstra imponerende er tallene med tanke på at det var dette partiet Barak brøt ut av for rundt et år siden, da han dannet Ha’atzmaut.

Det nyoppstartede partiet Atid, med tidligere fjernsynsanker Yair Lapid i spissen, ville oppnådd 12 representanter. Det vil etter alle solemerker plassere seg noe til venstre for Arbeiderpartiet i det politiske landskapet, som et sosialorientert og sionistisk parti.

1 av 3 vil ha Netanyahu som statsminister
Deltakerne i undersøkelsen ble også spurt om hvilken politisk leder de mener vil være best i jobben som statsminister. Netanyahu fikk tillit fra 29,1 prosent av de spurte, mens Avigdor Lieberman (Israel Beiteinu) og Yachimovich endte på delt andreplass med 9,2 prosent hver. Kadimas nye leder Shaul Mofaz fikk kun 4,6 prosent.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart