Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

4. september bekreftet som valgdato

Mandag vil nasjonalforsamlingen oppløse seg selv og godkjenne nyvalg 4. september i år. (Foto: Valgplakat fra 2009, Arbeiderpartiet)
Mandag vil nasjonalforsamlingen oppløse seg selv og godkjenne nyvalg 4. september i år. (Foto: Valgplakat fra 2009, Arbeiderpartiet)
Under et regjeringsmøte mandag morgen bekreftet statsminister Benjamin Netanyahu at et nyvalg vil finne sted 4. september i år.

Under mandagens regjeringsmøte takket statsminister Benjamin Netanyahu sine koalisjonspartnere for de tre årene de har stått sammen. Han hevdet regjeringen har vært en av de mest stabile i Israels historie, men at den siste tidens problemer i religiøst sensitive saker kan bli brukt som utpressing av de mindre koalisjonspartiene. Derfor ønsker han nyvalg for å forhindre dette.

Netanyahu offentliggjorde også at det neste Knesset-valget i Israel vil finne sted 4. september, som regjeringskilder tidligere har hevdet ville bli datoen. Han la til at landets neste regjering må arbeide med nasjonens tre grunnpilarer: sikkerhet, økonomi og samfunn. Ifølge Likud-lederen ønsker han å få på plass en «bred og stabil» regjering, som kan ta hånd om alle de brennende spørsmålene i Israel.

Godkjente oppløsning og valgdato
Under regjeringsmøtet stemte 13 ministere for og 4 imot en oppløsning av Knesset, slik at et nyvalg  kan finne sted. De vedtok også å støtte Netanyahus valgdato.

Senere mandag vil nasjonalforsamlingen selv stemme over oppløsningen. Flere opposisjonspartier har også ytret sitt ønske om nyvalg, noe som sannsynliggjør at Knesset vil gå for Netanyahu-regjeringens forslag.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart