Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Israel trenger meg

Netanyahu mener han har all erfaring den erfaringen som skal til for å lede Israel de neste fire årene. (Masa Israel Journey)
Netanyahu mener han har all erfaring den erfaringen som skal til for å lede Israel de neste fire årene. (Masa Israel Journey)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu ønsker seg en kort valgkamp på fire måneder, for å sikre "politisk stabilitet".

Statsminister Benjamin Netanyahu sier han ikke vil tillate en «ett og et halvt år lang valgkampanje som bare vil skade landet». Han mener en slik mangel på politisk stabilitet i Israel vil føre til at opposisjonen faller for en populisme som kan skade sikkerheten, økonomien og samfunnet.

Uten at han sa det eksplisitt under sin tale på Likuds landsmøte søndag, frykter Netanyahu tydelig at en lang valgkamp, med stadige angrep fra opposisjonen, kan skade Likuds posisjon i Israel. Dersom landet skulle ende opp med en annen statsminister enn Netanyahu selv, ville det være et tap for nasjonen, uttrykte han.

 

Mener han er den ultimate statsminister i Israel
– Staten Israel har ikke råd til å ha en statsminister uten politisk, økonomisk og sikkerhetsmessig erfaring. Det er en nødvendig kombinasjon, uttalte statsministeren med seg selv i tanke.

Netanyahu kommenterte ikke den aktuelle datoen 4. september, som har blitt lansert av ulike regjeringskilder som den mest sannsynlige valgdagen. Men han sa at «en kort valgkamp på fire måneder er å foretrekke, for å sikre politisk stabilitet».

– Vi håper å danne en så bred regjering som mulig, og fortsette å lede med full energi for å sikre framtiden til det jødiske folk i landet Israel for evig, sa han.

 

– Rammet dem som har rammet oss
Under sin tale skrøt også Likud-lederen av hva den sittende regjeringen har oppnådd sammen.

– Vi har på systematisk vis rammet dem som forsøker å ramme oss. Vi har både satt i gang og svart med besluttsomhet på ethvert angrep. Med hjelp av Iron Dome-systemet og grensegjerdet [mot Egypt] har vi vist at vi behandler sikkerhet med makt på en diskré måte, sa Netanyahu.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart