Tzipi Livni kritiserte den sittende regjeringen under protestaksjonen i Tel Aviv. (Foto: Tzipi Livni)
Tzipi Livni kritiserte den sittende regjeringen under protestaksjonen i Tel Aviv. (Foto: Tzipi Livni)

Protestaksjon i Tel Aviv mot regjeringsavtale

Omkring tusen mennesker var samlet i Tel Aviv tirsdag kveld, for å protestere mot samarbeidsavtalen mellom Kadima og Likud.

Onsdag 29. november kl. 18.00-20.30 blir det stor solidaritetskveld med ofrene og gislene etter 7. oktober-massakren i Gamle Logen (Grev Wedels plass 2) i Oslo. Ta med venner og familie for å vise din solidaritet!

Se program og bestill billetter her

7. oktober 2023 gjennomførte Hamas og Islamsk Jihad, støttet av Iran, den største massakren på sivile jøder siden Holocaust. Over 1400 israelere ble drept, 240 kidnappet og over 4.800 skadet. Flere er fortsatt savnet.

Iran og Hizbollah truer også Israel med 150.000 raketter i Sør-Libanon. Helt siden etableringen i 1988 har Hamas uttrykt drømmen om å utslette Israel og begå massakrer mot jøder. Bare israelske sikkerhetstiltak har forhindret dette tidligere. Bare israelske forsvarstiltak mot Hamas kan hindre at det skjer igjen. Hamas sier at de vil gjenta slike massakrer inntil Israel er utslettet.

I 2014 påpekte MIFF de mange likhetene mellom Hamas og Islamsk Stat. Dessverre ble varslene ignorert av de fleste politikere og medier i Norge. Det ultimale målet til Hamas er systematisk blitt fordreid av for eksempel NRK.

Omkring 1500 terrorister deltok i massakrene på israelske sivile 7. oktober. Allerede denne første måneden kommer en belønning på 20.000 kroner til deres etterlatte, senere kommer 3.800 kroner i måneden på livstid. Belønningen av terror er sponset av dine skattepenger.

De palestinske terroristene rykket inn i israelske landsbyer på en sabbatsmorgen, og israelske grensevakter ble tatt på sengen. De drepte et stort antall sivile – eldre, kvinner, barn – dødstallene har nå oversteget 1400, og fortsetter å vokse. Som Islamsk Stat dokumenterte de sine egne krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten i videoklipp. Et ukjent antall israelere og andre utenlandske statsborgere, over 200, er tatt som gisler av Hamas.

MIFF vet nøyaktig hvordan massakren på 1.400 israelere ble forberedt – og vi kjenner Norges rolle. Etter 7. oktober er det tid for en ny norsk tilnærming til konflikten! De store demokratiene gir klar støtte til Israels forsvarskamp, det samme må Norge gjøre.

At Hamas løslater gislene er det viktigste skrittet for å få til en raskest mulig avslutning på krigen. Se her hvordan du kan hjelpe.

Den redselsfulle krigen i dagene og ukene fremover er alene ansvaret til Hamas, Iran og deres allierte. Hamas ønsker sivile tap på Gazastripen, sier en tidligere norsk forsvarssjef. Vi skulle så inderlig ønske for de sivile palestinernes skyld, at de fikk være med på fred og normalisering med israelerne. Men deres nasjonale bevegelse er blitt kuppet av de mørkeste, mest destruktive kreftene i verden.

For mer om krigen, se alle MIFFs siste nyhetsartikler

Vis din støtte til Israels folk ved å bli medlem av MIFF nå!

For å gi en gave til MIFFs arbeid: Vipps 39881 | Send SMS med kodeordet GAVE + beløp til 1948. Standard: 250 kroner.

Kom på lokale MIFF-møter og den nasjonale konferansen MIFF Forum på Sola 11.-12. november

15. oktober arrangerte MIFF og tolv andre en stor støttemarkering for Israel utenfor Stortinget. Se og hør alle talene. Les MIFFs taler

MIFFs nye bok Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme. Klikk her for å bestille boken

Utenfor nasjonalteateret Habimah i Tel Aviv var rundt tusen demonstranter møtt opp tirsdag kveld, for å protestere mot regjeringsavtalen mellom statsminister Benjamin Netanyahu og Kadima-leder Shaul Mofaz. Det var flere av lederne bak fjorårets sosiale protestbevegelse som også arrangerte denne markeringen, rapporterer Yedioth Aharonoth.

Tidligere Kadima-leder Tzipi Livni, som for tre år siden nektet å gå inn i regjering med Netanyahu, var møtt opp for å holde en appell til de frammøtte.

– Dere fortjener en politikk som er basert på prinsipper, heller enn Knesset-seter, hevdet den nå avtroppede Knesset-politikeren.

Større enn kampen for rettigheter
Flere politikere fra de sosialsionistiske partiene Arbeiderpartiet og Meretz var også møtt opp. Nitzan Horowitz, Knesset-representant for Meretz, var tilstede etter å ha avbrutt pressekonferansen til Mofaz og Netanyahu tidligere på dagen.

– Dette er ikke bare en kamp for sosiale rettigheter lengre. Dette er en kamp for landet. Mofaz spyttet befolkningen i ansiktet. Han solgte det største partiet [i nasjonalforsamlingen] til Bibi for å bli med i regjeringen.

Kadima og Likud gjenforent
Ikke tilstede i protestaksjonen, men som taler ved en konferanse for den ene av de konservative jødiske trossamfunnene i USA, kritiserte også den ferske politikeren Yair Lapid samarbeidsavtalen.

– Kadima viste seg igjen som det det egentlig alltid har vært, en del av Likud. De kom hjem igjen, og jeg ønsker å gratulere dem med gjenforeningen, sa Lapid ironisk.

– Den siste personen som opplevde en slik stor koalisjonsregjering var Nicolae Ceausescu i Romania, la han til.

– Atid eneste moderate alternativ
Men alt er ikke bare fælt, understreket han.

– Ikke alt som har skjedd de siste 24 timene er fryktelig. Kadima har blitt en del av Likud igjen. Det politiske kartet i Israel har nå endret seg på en måte som gjør at mitt parti (Atid) blir den eneste representasjonen for Israels moderate velgere, hevdet Lapid. Kommentatorer i Israel har spådd at Lapids parti kommer til å falle bort fra den politiske radaren i tiden fram mot neste valg høsten 2013.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Siste artikler fra MIFF

Aktuelt etter 7. oktober-massakren

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart