Tzipi Livni kritiserte den sittende regjeringen under protestaksjonen i Tel Aviv. (Foto: Tzipi Livni)
Tzipi Livni kritiserte den sittende regjeringen under protestaksjonen i Tel Aviv. (Foto: Tzipi Livni)

Protestaksjon i Tel Aviv mot regjeringsavtale

Omkring tusen mennesker var samlet i Tel Aviv tirsdag kveld, for å protestere mot samarbeidsavtalen mellom Kadima og Likud.

Utenfor nasjonalteateret Habimah i Tel Aviv var rundt tusen demonstranter møtt opp tirsdag kveld, for å protestere mot regjeringsavtalen mellom statsminister Benjamin Netanyahu og Kadima-leder Shaul Mofaz. Det var flere av lederne bak fjorårets sosiale protestbevegelse som også arrangerte denne markeringen, rapporterer Yedioth Aharonoth.

Tidligere Kadima-leder Tzipi Livni, som for tre år siden nektet å gå inn i regjering med Netanyahu, var møtt opp for å holde en appell til de frammøtte.

– Dere fortjener en politikk som er basert på prinsipper, heller enn Knesset-seter, hevdet den nå avtroppede Knesset-politikeren.

Større enn kampen for rettigheter
Flere politikere fra de sosialsionistiske partiene Arbeiderpartiet og Meretz var også møtt opp. Nitzan Horowitz, Knesset-representant for Meretz, var tilstede etter å ha avbrutt pressekonferansen til Mofaz og Netanyahu tidligere på dagen.

– Dette er ikke bare en kamp for sosiale rettigheter lengre. Dette er en kamp for landet. Mofaz spyttet befolkningen i ansiktet. Han solgte det største partiet [i nasjonalforsamlingen] til Bibi for å bli med i regjeringen.

Kadima og Likud gjenforent
Ikke tilstede i protestaksjonen, men som taler ved en konferanse for den ene av de konservative jødiske trossamfunnene i USA, kritiserte også den ferske politikeren Yair Lapid samarbeidsavtalen.

– Kadima viste seg igjen som det det egentlig alltid har vært, en del av Likud. De kom hjem igjen, og jeg ønsker å gratulere dem med gjenforeningen, sa Lapid ironisk.

– Den siste personen som opplevde en slik stor koalisjonsregjering var Nicolae Ceausescu i Romania, la han til.

– Atid eneste moderate alternativ
Men alt er ikke bare fælt, understreket han.

– Ikke alt som har skjedd de siste 24 timene er fryktelig. Kadima har blitt en del av Likud igjen. Det politiske kartet i Israel har nå endret seg på en måte som gjør at mitt parti (Atid) blir den eneste representasjonen for Israels moderate velgere, hevdet Lapid. Kommentatorer i Israel har spådd at Lapids parti kommer til å falle bort fra den politiske radaren i tiden fram mot neste valg høsten 2013.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart