Klikk for å bli medlem nå!

Regjeringen har gitt en belønning til terror ved å anerkjenne fantasistaten «Palestina». Klikk her for å protestere! 

Obama skaper debatt om homofile ekteskap i Israel

USA-president Barack Obama mener homoekteskap fremmer "tikkun olam", altså gjør verden til et bedre sted. (Foto: Daniel Borman)
USA-president Barack Obama mener homoekteskap fremmer "tikkun olam", altså gjør verden til et bedre sted. (Foto: Daniel Borman)
Onsdag ble Barack Obama den første amerikanske presidenten som har gitt sin tilslutning til homofile ekteskap. Israels finansminister Yuval Steinitz sier slike ekteskap trolig ikke vil bli en realitet i Israel med det første.

I et intervju med ABC News onsdag sa president Barack Obama at han støtter homofile ekteskap, som den første amerikanske presidenten i historien. Han hevdet at det fremmer «tikkun olam», som er en sentral jødisk verdi om å gjøre verden til et bedre sted. Torsdag innledet presidentens siste utspill en debatt om slike ekteskap blant israelske ministere og Knesset-medlemmer.

I Israel er spørsmålet enda mer komplisert enn det er i USA. Det ortodokse rabbinatet har øverste myndighet over alle ekteskap inngått mellom jøder. Skal det gis rom for homofile ekteskap, må det bli utenfor rabbinatets myndighet. Ellers vil de aldri anerkjenne ekteskapene som gyldige.

I tenkeboksen
Finansminister Yuval Steinitz møtte torsdag 25 av Likud-partiets egne lesbiske, homofile, bi- og transseksuelle (LGBT). Han forklarte at det trolig vil ta lang tid før homofile ekteskap kan bli anerkjent i Israel. Selv avslørte han at han var i tenkeboksen om saken, etter tidligere å ha vært en motstander.

– Jeg ser ikke for meg at det vil skje i Israel i den nærmeste framtid. I dag forstår jeg denne saken mye bedre enn tidligere. Jeg er ikke totalt i mot det som jeg tidligere var, men jeg sier heller ikke at jeg er totalt for det, sa Steinitz.

Likuds LGBT-gruppe inviterte deretter finansministeren til den årlige homseparaden i Tel Aviv, som snart går av stabelen. Steinitz skal ha blitt synlig ille berørt av spørsmålet og bedt sine medarbeidere om å notere ned datoen, uten å love noe.

For homoekteskap
Uavhengighetspartiets (Ha’atzmaut) landbruksminister Orit Noked uttrykte imidlertid sin støtte til homofile og lesbiske sin rett til å gifte seg onsdag. Hun uttalte at hun håper homofile ekteskap snart vil bli tillatt i Israel.

Opposisjonsleder og Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich gav sin tilslutning til homofiles rett til å gifte seg via sin Facebook-side. Formannen i Framtidspartiet (Yesh Atid), Yair Lapid, fortalte Ha’aretz samme dag at han også støtter slike ekteskap.

Se intervjuet med president Obama her:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kQGMTPab9GQ[/youtube]

 

Støtte fra Ya’alon

Mandag 14. mai gikk for første gang en sentral israelsk minister offentlig ut og støttet homofile ekteskap. Under et intervju med Hæren Radio i morgentimene, sa minister for strategiske saker Moshe Ya’alon at «folk bør få frihet til å bestemme selv.»

– Ikke alle personlige valg trenger å bestemmes av sjefsrabbinatet, la Likud-politikeren til.

Knesset-representant Nitzan Horowitz (Meretz) har fremmet et nytt lovforslag om statlig anerkjennelse av borgerlige ekteskap, inkludert homofile og lesbiske .

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart