Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Tal lov-komité møtes første gang mandag

Ultra-ortodokse bibelskolestudenter kan i framtiden få problemer med å slippe unna militærtjenesten, slik som i dag. (Foto: David Shankbone)
Ultra-ortodokse bibelskolestudenter kan i framtiden få problemer med å slippe unna militærtjenesten, slik som i dag. (Foto: David Shankbone)
Komiteen, som skal ledes av Kadima-politiker Yohan Plesner, skal finne måter å oppmuntre ultra-ortodokse til å gjennomføre førstegangstjenesten.

Det er første gang at «Komiteen for å fremme lik fordeling av byrden» samles etter at den ble dannet. Både statsminister Benjamin Netanyahu og visestatsminister Shaul Mofaz skal være til stede under møtet.

Knesset-politiker for Kadima, Yohan Plesner, er leder for komiteen. Andre medlemmer er generalmajor Yehuda Segev, visepresident ved Bar Ilan-universitetet Yaffa Zilbershats og jusprofessor Yedidia Stern. En av lederne for protestbevegelsen mot at ultra-ortodokse slipper militærtjeneste, Yoav Kish, sitter også i komiteen.

Høyesterett ugyldiggjorde Tal-lov
Samtidig har hvert regjeringsparti rett til å sende sin representent, noe det religiøse Shas-partiet har avslått i protest mot den ønskede lovendringen.

Høyesterett i Israel vedtok i høst at den nåværende Tal-loven, som fritar ultra-ortodokse bibelskolestudenter fra førstegangstjenesten, ikke er gyldig. I dommen ble det hevdet at den bryter med ånden i Uavhengighetserklæringen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart