Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tal lov-komité møtes første gang mandag

Ultra-ortodokse bibelskolestudenter kan i framtiden få problemer med å slippe unna militærtjenesten, slik som i dag. (Foto: David Shankbone)
Ultra-ortodokse bibelskolestudenter kan i framtiden få problemer med å slippe unna militærtjenesten, slik som i dag. (Foto: David Shankbone)
Komiteen, som skal ledes av Kadima-politiker Yohan Plesner, skal finne måter å oppmuntre ultra-ortodokse til å gjennomføre førstegangstjenesten.

Det er første gang at «Komiteen for å fremme lik fordeling av byrden» samles etter at den ble dannet. Både statsminister Benjamin Netanyahu og visestatsminister Shaul Mofaz skal være til stede under møtet.

Knesset-politiker for Kadima, Yohan Plesner, er leder for komiteen. Andre medlemmer er generalmajor Yehuda Segev, visepresident ved Bar Ilan-universitetet Yaffa Zilbershats og jusprofessor Yedidia Stern. En av lederne for protestbevegelsen mot at ultra-ortodokse slipper militærtjeneste, Yoav Kish, sitter også i komiteen.

Høyesterett ugyldiggjorde Tal-lov
Samtidig har hvert regjeringsparti rett til å sende sin representent, noe det religiøse Shas-partiet har avslått i protest mot den ønskede lovendringen.

Høyesterett i Israel vedtok i høst at den nåværende Tal-loven, som fritar ultra-ortodokse bibelskolestudenter fra førstegangstjenesten, ikke er gyldig. I dommen ble det hevdet at den bryter med ånden i Uavhengighetserklæringen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart