Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Fjorten grupperinger krever full militærplikt

Illustrasjon: IDF
Illustrasjon: IDF
Grupperingene krever strenge fengselsstraffer for israelere som forsøker å skulke unna førstegangstjenesten.

En liste med prinsipper som de mener må oppfylles i en ny lov for verneplikt, er overlevert til Knesset-komiteen som har fått i oppgave å finne en erstatning til Tal-loven.

De fjorten organisasjonene består blant annet av sosiale bevegelser som Israelsk forum for lik militærtjeneste, studentforbundet og Hiddush-bevegelsen, samt religiøse som reform- og konservativjødiske bevegelser.

– Skal ikke redde skinnet til Likud
Grupperingene mener den sittende regjeringen har en «historisk mulighet» til å innføre en helt allmenn verneplikt, siden regjeringens religiøse partier uten problemer kan «ofres» uten at regjeringen mister sitt solide flertall i Knesset. Men de uttrykker frykt for at koalisjonen allerede er i ferd med å utforme et kompromiss med alle de religiøse partiene i Knesset.

– Plesner-komiteen må ta modige beslutninger som tjener det israelske samfunnet, og ikke slå seg til ro med kosmetiske løsninger som bare vil gjøre ting verre. Befolkningen vil ikke gå med på en ny Tal-fiasko. Komitemedlemmene må huske på at de ikke er valgt ut for å løse Likuds koalisjonsproblemer, men må forstå viktigheten av prinsippene om allmenn verneplikt og lik fordeling av byrden, skriver avsenderne i brevet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart