Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Illustrasjon: IDF
Illustrasjon: IDF

Fjorten grupperinger krever full militærplikt

Grupperingene krever strenge fengselsstraffer for israelere som forsøker å skulke unna førstegangstjenesten.

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

En liste med prinsipper som de mener må oppfylles i en ny lov for verneplikt, er overlevert til Knesset-komiteen som har fått i oppgave å finne en erstatning til Tal-loven.

De fjorten organisasjonene består blant annet av sosiale bevegelser som Israelsk forum for lik militærtjeneste, studentforbundet og Hiddush-bevegelsen, samt religiøse som reform- og konservativjødiske bevegelser.

– Skal ikke redde skinnet til Likud
Grupperingene mener den sittende regjeringen har en «historisk mulighet» til å innføre en helt allmenn verneplikt, siden regjeringens religiøse partier uten problemer kan «ofres» uten at regjeringen mister sitt solide flertall i Knesset. Men de uttrykker frykt for at koalisjonen allerede er i ferd med å utforme et kompromiss med alle de religiøse partiene i Knesset.

– Plesner-komiteen må ta modige beslutninger som tjener det israelske samfunnet, og ikke slå seg til ro med kosmetiske løsninger som bare vil gjøre ting verre. Befolkningen vil ikke gå med på en ny Tal-fiasko. Komitemedlemmene må huske på at de ikke er valgt ut for å løse Likuds koalisjonsproblemer, men må forstå viktigheten av prinsippene om allmenn verneplikt og lik fordeling av byrden, skriver avsenderne i brevet.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart