Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

– Netanyahu ønsker å torpedere Tal-komiteen

Flere i "Tal-komiteen" frykter at Netanyahu er i ferd med å umyndiggjøre dem. (Foto: Amos BenGershom, GPO)
Flere i "Tal-komiteen" frykter at Netanyahu er i ferd med å umyndiggjøre dem. (Foto: Amos BenGershom, GPO)
Tre medlemmer i den regjeringsoppnevnte kommisjonen som skal finne måter å få ultra-ortodokse inn i militæret på, trekker seg fordi de mener regjeringen motarbeider og overflødiggjør arbeidet deres.

Både representantene for regjeringspartiet Israel Beiteinu, som ønsker lik verneplikt for alle, og det høyreorienterte partiet Habayit Hayehudi, trakk seg lørdag fra komiteen. Søndag forsvant også den ultraortodokse advokaten Ya’akov Weinroth, som representerte Shas.

Selv om komiteens gjenværende sju medlemmer skulle komme til enighet, er det svært lite sannsynlig at Knessets flertall vil komme til å godkjenne planen, skriver Yedioth Aharonoth. Weinroth hevdet da han trakk seg søndag at statsminister Benjamin «Netanyahu forsøker å stikke kjepper i hjulene på avtalen».

Gir Plesner skylden
– Komiteen forandrer virkeligheten, men Netanyahu forsøker å overflødiggjøre oss, på tross av at han forstår at komiteen har gjort et grundig arbeid med alle samfunnssektorer, sier en sentral person i kommisjonen.

Statsministerens eget parti, Likud, gir imidlertid komitéleder Yohanan Plesner (Kadima) skylden. De beskylder ham for å ikke klare å holde troppene samlet. Det største regjeringspartiet, Kadima, hevder imidlertid at flertallet av israelere egentlig ikke bryr seg om at ultra-ortodokse representanter forlater kommisjonen, siden de kun er opptatt av at politikerne sikrer en allmenn verneplikt.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart