Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Yachimovich vil oppløse Knesset

Shelly Yachimovich. (Foto: Det israelske arbeiderpartiet)
Shelly Yachimovich. (Foto: Det israelske arbeiderpartiet)
Arbeiderparti-lederen Shelly Yachimovich mener et nyvalg må til, for å finne en løsning på vernepliktsproblematikken.

Innen få dager vil Shelly Yachimovich fremme et forslag om å oppløse Knesset, slik at et nyvalg kan bli finne sted. I løpet av de nærmeste dagene vil hun forsøke å sikre et flertall i nasjonalforsamlingen for sine planer.

Den sittende regjeringen har ikke klart å komme fram til en løsning som kan erstatte den elleve år gamle Tal-loven, som regulerer verneplikten. Høyesterett har erklært at denne loven er grunnlovsstridig og strider med menneskerettighetene, siden den gir enkelte minoriteter fritak fra tjeneste. I første omgang gjelder dette ultra-ortodokse jødiske bibelskolestudenter og arabere.

Kompromiss ikke populært
Men mye tyder på at statsminister Benjamin Netanyahu ønsker å komme fram til en politisk løsning sammen med de religiøse partiene i regjeringen. Det har ført til at Kadima nå vurderer å trekke seg fra koalisjonen, mens partileder Shaul Mofaz nekter å møte Netanyahu til samtaler om en ny vernepliktslov. Ifølge partikilder skal de også ha stilt ultimatum til Netanyahu.

Heller ikke Arbeiderpartiet og Yachimovich er fornøyd med et kompromiss med de religiøse segmentene i samfunnet. De mener det kan føre til det de mener er en fortsatt diskriminering av vernepliktige sekulære jøder, som må bære brorparten av den militære samfunnsbyrden.

Under et Knesset-møte tirsdag, der partilederen la fram sine planer, sa hun at velgerne nå må bestemme om de ønsker et Israel ledet av Netanyahu eller av henne, skriver Yedioth Aharonoth.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart