Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

– Middelklassen vil ikke bli rammet av innstramninger

Benjamin Netanyahu forsvarer sine budsjettkutt og skatteøkninger. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu forsvarer sine budsjettkutt og skatteøkninger. (Foto: GPO)
I et motsvar mot sentrum og venstresidens kritikk mot budsjettkutt og skatteøkninger, sier statsminister Benjamin Netanyahu at middelklassen ikke vil merke endringene.

– Selv etter de stegene vi tar mandag, vil israelske familier – middelklassen og den [økonomisk] svakere delen av befolkningen fortsatt ha penger i lommene, hevder Netanyahu.

Finanskrisen i Europa har nå for alvor innhentet den israelske økonomien, som senest i fjor hadde en rekordvekst på over 7 prosent. I sommer er denne veksten skrumpet ned til 2,7 prosent. For å forhindre full krise økes enkelte skatter i Israel, som merverdiavgiften, mens det skal gjennomføres budsjettkutt ved alle departementene.

Netanyahu mener alt i alt at middelklassen kommer bedre ut av situasjonen alt sett under et, på tross av skatteøkningene. Regjeringen har nettopp innført nye lover som strengere regulerer prisene og styrker konkurransen i mobilmarkedet. Dessuten har de sørget for at alle barn under 12 år nå får gratis tannlegetjenester.

– Dette er store forandringer som når alt kommer til alt har gitt israelske innbyggere flest mer penger å rutte med, forklarer han.

– Dette er løgn
Arbeiderparti-leder Shelly Yachimovich advarer imidlertid mot å ta disse uttalelsene seriøst, skriver Ha’aretz.

– Det er grenser for hvilke myter de (regjeringen) kan selge til befolkningen. Når Netanyahu sier at middelklassen og de fattige vil ha mer penger etter alle hans økonomiske tiltak, villeder han bevisst innbyggerne. Å øke momsen vil gjøre livet umiddelbart dyrere for alle i Israel, mener hun.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart