Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Dichter inn i regjeringen

Avi Dichter (midten) besøker en bosetning på Vestbredden. (Foto: Profilen til Avi Dichter på flickr.com)
Den israelske politikeren Avi Dichter (midten) er en av flere som ønsker å bruke døde terrorister som et forhandlingskort for å få løslatt israelere. (Foto: Profilen til Avi Dichter på flickr.com)
Forlater Kadima-partiet og Knesset, for å kunne ta over jobben som sivilforsvarsminister i Netanyahu-regjeringen.

Avi Dichter kommer inn i regjeringen som uavhengig representant, etter å ha mislyktes med å få med seg de åtte andre Kadima-medlemmene i Knesset som kreves for å kunne melde seg inn i Likud-partiet i inneværende valgperiode. Han var en del av høyrefløyen i Kadima, som siden valget i 2009 har flørtet med statsminister Benjamin Netanyahus parti. Selv sier han at han vil gå inn i regjeringen som uavhengig representant og at han ikke vil snakke parti. Dichter hevder også at han ikke har som mål å splitte det Kadima han forlater.

Tidligere sivilforsvarsminister Matan Vilnai har takket ja til jobben som ny ambassadør i Beijing og har derfor valgt å trekke seg fra stillingen. Mange ulike kandidater skal ha blitt vurdert, men Netanyahu falt til slutt ned på Dichter, forklarer Yedioth Aharonoth.

Senere i dag vil Dichter melde seg ut av Knesset og blir kort tid etter tatt i ed. Hans plass i nasjonalforsamlingen blir erstattet av Ahmed Dabbah.

Blir oppløst?
Kadima er i full krise etter at ferske meningsmålinger tyder på at partiet vil miste betraktelig med velgere ved neste valg. I dag er partiet Knessets største med 28 representanter. De dårligste målingene har tydet på at partiet kunne mistet så mange som 19-20 av disse setene, dersom det var valg i dag. Når i tillegg høyresiden flørter med Likud og venstresiden med et raskt voksende Arbeiderparti, står hele organisasjonen i fare for å havne rundt sperregrensen eller bli oppløst dersom for mange av profilene forsvinner ut av deres rekker. Politikere i partiet er i full gang med å vurdere hvordan de skal posisjonere seg, for å bevare sin Knesset-plass etter valget i 2013.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart