Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kan gå mot nyvalg likevel

Benjamin Netanyahu skal vurdere å flytte fram valget, ifølge kilder internt i Likud-partiet. (Foto: GPO)
Benjamin Netanyahu skal vurdere å flytte fram valget, ifølge kilder internt i Likud-partiet. (Foto: GPO)
En stagnerende økonomi, budsjettsprekk og framtidige skatteøkninger gjør at statsminister Benjamin Netanyahu likevel vurderer å utlyse nyvalg. Neste ordinære valgdato er høsten 2013.

På tross av at Netanyahu offentlig har sagt at han ønsker at den inneværende fireårsperioden i Knesset skal vare ut til valget i oktober 2013, skal han ha drøftet andre muligheter internt i regjeringen, avslører Jerusalem Post.

Statsministeren skal ha sagt til tre Likud-ministere at han vurderer å flytte fram valget, siden han er usikker på om statsbudsjettet for 2013 vil få gjennomslag i nasjonalforsamlingen. Han og finansminister Yuval Steinitz planlegger en rekke drastiske kutt, for å møte tilbakegangen i økonomien. Men han har ikke tro på at hans koalisjonspartnere er villige til å bli enige om de kuttene som er nødvendige.

For å presse andre regjeringspartier?
En annen Likud-minister spekulerer i om Netanyahu bevisst lekker informasjon om at han vurderer nyvalg, for å legge press på de andre regjeringspartiene slik at de vedtar budsjettkuttene.

– På grunn av alle de negative økonomiske overskriftene, er dette det verste tidspunktet for valg. Likud-aktivister er svært sinte. Jeg har et inntrykk av at han gjennomfører kutt nå, for å distansere kuttene fra valget neste år, spekulerer vedkommende.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart