Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Netanyahu utsatte møte etter lekkasjer

Forsvarsminister Ehud Barak (f.h.), sammen med statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz. (Foto: IDF)
Forsvarsminister Ehud Barak (f.h.), sammen med statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarssjef Benny Gantz. (Foto: IDF)
- Noe alvorlig skjedde etter at møtet var ferdig i går: lekkasjer fra sikkerhetskabinettets møte, skriver statsministerens kontor i en uttalelse.

Tirsdag var sikkerhetskabinettet samlet til møte for å få de ulike etterretningstjenestenes vurderinger, spesielt når det gjelder Iran-spørsmålet. Drøftelsene skulle ha fortsatt i dag, men statsminister Benjamin Netanyahu kansellerte møtet etter lekkasjer fra møtet tirsdag.

– [Den som lekket informasjon] brøt de grunnleggende regler for samtaler i sikkerhetskabinettet. Han skadet også det gode navnet til alle som var på møtet og som ikke lekket informasjon, sier Netanyahu. Statsministeren avbrøt dagens møte ved oppstart.

– Jeg har et ansvar for staten Israels innbyggere og landets sikkerhet, og derfor oppløser jeg møtet, sa Netanyahu, ifølge Jerusalem Post.

 

Lekkasjene

Kort tid etter gårsdagens møte var avsluttet, kjørte Yedioth Aharonoth en overskrift som lød: «Uenighet om Iran blant etterretningstjenestene». Ifølge artikkelen var medlemmer av sikkerhetskabinettet overrasket over at Mossad, Shin Bet og den militære etterretningen har så sprikende oppfatninger av hvilket tidspunkt det vil være for sent for Israel å gjennomføre et effektivt militært angrep.

– Informasjonen som ble presentert for sikkerhetskabinettet var veldig urovekkende, men det var ikke for skremmende, skal en anonym kilde som deltok i møtet ha sagt til Yedioth Aharonoth. Det skal ha blitt gjort klart i møtet at Iran forsøker alt de kan på å skaffe atomvåpen, men at de forsøker «å skjule sine spor». Ingen operasjonelle avgjørelser ble tatt i møtet, meldte kilden til den israelske storavisen.

Ifølge Ha’aretz varte gårsdagens møte i åtte timer. Generalmajor Aviv Kochavi fra IDFs etterretning, Mossad-sjef Tamir Pardo og Shin Bet-sjef Yoram Cohen deltok i møtet.

Sikkerhetskabinettet består av til sammen 14 personer – alle menn. I sensitive møter, som i dette, deltar regjeringsmedlemmene uten sine assistenter.

 

Landau vil ha etterforskning

Infrastrukturminister Uzi Landau ber Netanyahu sette i gang etterforskning av lekkasjene.

– Alle deltakere i møtet må gjennomgå en polygraf-test, sier Landau.

– Inntil personen som er ansvarlig for lekkasjene er funnet, kan ikke dette forumet komme sammen, legger han til. Landau er selv medlem av sikkerhetskabinettet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart